Panorāma

Ātro kredītu nozarē vienojas par kompromisu

Panorāma

Prezidenta amata kandidāti tiekas ar Saeimas frakcijām

"Liepājas metalurgā" atkal problēmas

Sesks: Ja «Metalurgs» pārtrauks darbu, uzņēmuma reputācija būs pilnībā sagrauta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ja “Liepājas metalurga” jaunajiem īpašniekiem atkal nāksies pārtraukt darbu un atlaist strādniekus, uzņēmuma reputācija tiks sagrauta pilnīgi un galīgi. Tā izveidojušos situāciju raksturo Liepājas mērs Uldis Sesks. Tikmēr uzņēmuma jaunie īpašnieki, līdzīgi iepriekšējiem akcionāriem, atkal sūdzas, ka ražošanu ar tik augstām elektrības cenām praktiski nav iespējams nodrošināt.

Ļoti iespējams, ka vēl pirms nepilna mēneša darbību atsākušajā uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” metāla kausēšanas cehā jau atkal iestāsies klusums. Strādniekiem tas nozīmē vienu – darba zaudēšanu.

"Tam ir tikai viens skaidrojums – ļoti slikti ekonomiskie rādītāji. Mēs nedēļu paskatījāmies visus rezultātus gan kausēšanā, gan arī finansiālos rezultātus un tie mūs ļoti sarūgtināja. Mēs nevaram turpmāk ekspluatēt šo cehu ar šādiem rādītājiem," saka "Liepājas metalurga" valdes loceklis Igors Kovaļenko.

Problēmas šajā gadījumā atkal ir vecās – augstā energoresursu – proti, elektrības cena. "Mēs bijām informēti, ka šī lieta tiks kaut kādā veidā risināta un novērsta. Tomēr visā šajā periodā mēs pozitīvu rezultātu tā arī neesam guvuši," norāda Kovaļenko.

Tas, cik daudz darbinieku nāksies atlaist - skaidri nav zināms. Uzņēmuma vadība lēš, ka tie varēt būt līdz pat 15% no kopumā 960 uzņēmumā strādājošajiem darbiniekiem jeb apmēram 100 cilvēki.

Darbinieki un Liepājas domes vadība gan uztraucās, ka patiesie apmēri varētu būt lielāki, sasniedzot teju pusi jeb 400 darbiniekus.

"Mums šie mehānismi ir sagatavoti, un mēs tiem cilvēkiem palīdzēsim pārstrukturēties, un acīmredzot šī ir tā reize, kad uzņēmuma reputācija tiks grauta un būs jāizmanto Labklājības ministrijas radītās programmas, lai pārkvalificētu darbiniekus," uzsver Sesks.

Liepājas dome šīs ziņas sauc par nepatīkamu pārsteigumu. Trešdien šis jautājums ticis skatīts arī īpašā operatīvajā sanāksmē.

“Panorāmas” rīcībā gan ir neoficiāla informācija, ka “KVV Liepājas metalurga” īpašnieki domi par grūtībām  informējuši krientni agrāk. Sesks gan to noliedz. "Nebūs taisnība. Nav nekādas ziņas iepriekš bijušas, ka darbība varētu tikt apturēta," norāda Sesks.

Neapskaužamā situācijā nonākuši “KVV Liepājas metalurga” darbinieki. Kāds ceha strādnieks, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti, Latvijas Televīzijai pieļāva, ka atkal nāksies palikt bez kompensācijām. Viņam dīvaini licies arī tas, ka darba līgumu, neraugoties uz to, ka sācis strādāt aprīļa beigās, uz rokas viņš saņēmis tikai īsi pirms gaidāmās atlaišanas – šīs nedēļas sākumā.

Jau otrdien kļuva zināms, ka AS "KVV Liepājas metalurgs" spiesta sašaurināt ražošanu tēraudkausēšanas cehā. Izskanējis, ka uzņēmums varētu atlaist līdz 400 cilvēkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti