Septiņos mēnešos pa dzelzceļu pārvadāti 27,19 miljoni tonnu kravu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pa Latvijas dzelzceļa infrastruktūru šī gada septiņos mēnešos pārvadāti 27,19 miljoni tonnu kravu, kas ir 79,5%, salīdzinot ar pagājušajā gadā šajā periodā pārvadāto kravu apjomu.

Lielākais pieaugums -  51% - vērojams melno metālu kravu grupā ( 7 mēnešos pārvadāti 1,08 miljoni tonnu), savukārt kokmateriālu apjoms palielinājies par 11,1% (958 tūkstoši tonnu), bet cukura kravu apjoms audzis par 35,5% ( 7 mēnešos pārvadāti 84 tūkstoši tonnu).

Sākoties graudu sezonai, pieaudzis arī pārvadāto graudu un miltu produktu apjoms – šī gada 7 mēnešos, salīdzinājumā ar identisku periodu pērn, pieaugums šajā kravu grupā bijis 8,3% ( 733 tūkstoši tonnu).

Šogad starp kravu veidiem parādījusies jauna kravu nomenklatūras grupa – rūdas, kas septiņos mēnešos pārvadātas 370 tūkstošu tonnu apjomā.

Eksporta pārvadājumos kravu apjoms, salīdzinot ar pagājušā gada septiņiem mēnešiem, ir samazinājies par 9,7% - pārvadāti 1,54  miljoni tonnu, savukārt importa pārvadājumos samazinājums ir 19,2% - pārvadāti 24,08 miljoni tonnu kravu. Iekšzemes pārvadājumos kravu apjoms palielinājies par 20,4% salīdzinājumā ar pagājušā gada šo pašu periodu. Iekšzemes pārvadājumu pieaugums skaidrojams ar uzņēmuma aktīvāku sadarbību ar Latvijas klientiem.

Pēc apjoma visvairāk pārvadāta nafta un naftas produkti (10,69 miljoni tonn) un akmeņogles (8,04 miljoni tonnu), kas salīdzinot ar pagājušā gada šo periodu procentos ir 76,9% un 67%.

Minerālmēsli pārvadāti 2,3 miljonu tonnu apmērā, kas salīdzinot ar pagājušā gada septiņiem mēnešiem ir  96,1%. 

“Kravu apjoms ir tāds, kādu prognozējām, plānojot budžetu, tādēļ, neskatoties uz kravu apjoma kritumu, uzņēmums strādā stabili. Šogad  ģeopolitiskā un ekonomiskā situācija, kā arī starptautiskā konkurence ir īpaši nelabvēlīga, tādēļ katru dienu notiek aktīvs darbs ar partneriem no Krievijas un Baltkrievijas, lai saglabātu esošās un piesaistītu jaunas kravas,” norāda „Latvijas dzelzceļa” meitas sabiedrības „LDz Cargo” valdes priekšsēdētāja Svetlana Berga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti