Septiņi uzņēmumi videokonferencē stāstīs par vakancēm būvniecības nozarē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Otrdien, 16. jūnijā, tiešsaistē vietnē "Facebook" darba devēji mēģinās uzrunāt potenciālos darbiniekus būvniecības nozarē. Videokonferencē plkst. 18 sevi prezentēs septiņi uzņēmumi, stāstot par pieejamām vakancēm, informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Videokonferences notiks divas dienas - 16. un 18. jūnijā. Tās paredzētas, lai veicinātu darbaspēka piesaisti nozarēm, kur šobrīd ir liels vakanču piedāvājums, kā arī, lai palīdzētu darba ņēmējiem, kuri ir zaudējuši darbu, pēc iespējas ātrāk to atrast.

16. jūnijā nodarbinātības iespējas darba meklētājiem piedāvās būvniecības nozares darba devēji: SIA „Bukoteks”, AS „BMGS”, SIA „AGMA solutions”, SIA „Latvijas Energoceltnieks”, SIA „Gludi LM”, SIA „RECK”, AS „Ceļu pārvalde”. Darba devēji iepazīstinās ar saviem uzņēmumiem, pastāstīs par vakancēm, darba apstākļiem, specifiku un nosacījumiem.

NVA Pakalpojumu departamenta Darba meklēšanas atbalsta nodaļas vadītāja vietniece Eva Lapsiņa informēs par aktuālo situāciju būvniecības nozarē, savukārt biedrības „Latvijas Būvuzņēmēju partnerība” pārstāvis Jēkabs Leiškalns prezentēs būvniecības nozares redzējumu par darba tirgu.

Pasākuma laikā darba meklētāji savus jautājumus varēs uzdot sociālās vietnes "Facebook" NVA konta komentāru sadaļā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Savukārt 18.jūnijā darba meklētājus uzrunās tie darba devēji, kas darbojas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozarē.

NVA Darba meklēšanas atbalsta nodaļas vadītāja vietniece Eva Lapsiņa
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

"Šīs divas nozares, jo būvniecībā tradicionāli ir vislielākais vakanču skaits. Ja mums valstī kopā ir brīvas vairāk nekā 17 tūkstoši darba vietu, tad būvniecības nozarei no tiem ir vairāk nekā 7 tūkstoši darba vietu. Tā ir nozare, kurā ir visvairāk darba roku nepieciešamas. Savukārt lauksaimniecība, jo šobrīd ir aktuāla sezona. Un arī lauksaimniekiem ļoti vajag darba rokas, lai raža nepaliktu uz lauka un paspētu visu novākt. Tie, kas grib piedalīties, viņiem ir attiecīgajos datumos jāpieslēdzas NVA "Facebook" kontam. Un, ja būs jautājumi, tos varēs uzdot čata logā," Latvijas Radio pastāstīja NVA Darba meklēšanas atbalsta nodaļas vadītāja vietniece Eva Lapsiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti