Septembrī nedaudz pieauga rezidentu kredītportfelis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pateicoties uzņēmumu kredītu atlikuma pieaugumam, šogad septembrī Latvijas bankās rezidentu kredītportfelis pieauga par 0,1%, taču kopējais banku kredītportfelis turpināja samazināties - septembrī par 0,2%, ko noteica nerezidentu kredītatlikuma sarukums par 2,4%, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati par Latvijas banku darbību.

Banku sektora kopējais aktīvu apmērs septembrī palielinājās par 1,5% jeb 434 miljoniem eiro un mēneša beigās sasniedza 29,4 miljardus eiro.

Banku sektora noguldījumi septembrī pieauga par 2% jeb 420 miljoniem eiro un kopējais noguldījumu atlikums sasniedza 21 miljardu eiro. Rezidentu noguldījumi palielinājušies par 0,4% jeb 38 miljoniem eiro, pieaugot valdības un mājsaimniecību noguldījumiem, savukārt finanšu institūciju un privāto nefinanšu uzņēmumu noguldījumi samazinājās. Nerezidentu noguldījumi pieauga par 3,8% jeb 381 miljonu eiro. Arī septembrī nerezidentu noguldījumu kāpumu galvenokārt ietekmēja ASV dolāra vērtības palielināšanās.

Banku sektors kopumā 2014. gada pirmajos deviņos mēnešos darbojās ar peļņu 239,7 miljonu eiro apmērā. Septembrī ar peļņu darbojās 14 Latvijas bankas un trīs ārvalstu banku filiāles (to tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos – 84,2%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti