Septembrī mazumtirdzniecības apgrozījums gada griezumā pieauga par 1,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2022. gada septembrī, salīdzinot ar 2021. gada septembri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās.

Gan pārtikas, gan nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 1,8%, autodegvielas – par 1,5%.

Salīdzinot ar 2021. gada septembri, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 19,2%), metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā (par 9,9%) un apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 7,3%). Apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 7,0%), kosmētikas un tualetes piederumu mazumtirdzniecībā (par 5,2%) un nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 3,5%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 21,5%.

2022. gada septembrī, salīdzinot ar augustu, pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pieauga par 1,2%. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,2%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 1,8%, autodegvielas mazumtirdzniecība palielinājās par 1,4%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 9,5%), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 7,1%) un mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 6,2%). Vislielākais apgrozījuma kritums bija farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 3,5%).

2022. gada septembrī, salīdzinot ar augustu, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, samazinājās par 5,1%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījuma indeksi pēc uzņēmumu pamatdarbības (salīdzināmajās cenās):

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti