Segala dēls un Zaharjins: Policija mums liedz izglābt «Metalurgu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ekonomiskā policija, liedzot „Liepājas metalurga” padomes priekšsēdētāja vietniekam Aleksejam Zaharjinam un valdes loceklim Iļjam Segalam ieņemt amatus uzņēmumā, esot izslēgusi iespēju piedalīties „Metalurga” glābšanā. Tā apgalvots uzņēmuma izplatītajā paziņojumā medijiem.

Paziņojumā norādīts uz faktu, ka informāciju par piemēroto drošības līdzekli policija sniegusi dienā, kad „Liepājas metalurgs” iesniedza glābšanas plānu. „Viens no diviem: vai nu policija nesaprot, ko dara, vai arī izpilda pasūtījumu, lai Kirovs Lipmans ar klasiskām reiderisma metodēm pārņemtu uzņēmumu,” tā uzskata Zaharjins.

Segals arī norāda, ka procesa virzītājs neesot spēji paskaidrot, kādus tieši amatus viņš nedrīkstu ieņemt piemērotā drošības līdzekļa ietvaros.

Uzņēmuma līdzīpašnieki sola tuvākajā laikā sniegt visu informāciju, kas „apgāž absurdās apsūdzības”. „Atkārtoti teiksim, ka nebaidāmies no atbildības un turpināsim darīt visu, lai glābtu „Liepājas metalurgu”,” teikts uzņēmuma izsūtītajā paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Segalam un Sergeja Zaharjina dēlam Aleksejam piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība un aizliegums ieņemt amatu "Liepājas metalurgā”, apstiprināja Valsts policijā.

Policija jau maija vidū veica 14 kratīšanas tā dēvētās “Liepājas metalurga” lietas ietvaros.

Tikmēr 12.jūlijā “Liepājas metalurgs” paziņojis, ka ir sagatavojis tiesiskās aizsardzības procesa plānu. Aptuveni 400 lappuses biezais dokuments nosūtīts arī Ekonomikas un Finanšu ministrijām, kā arī Valsts kasei un citiem uzņēmuma kreditoru kluba locekļiem. Būtiski, ka uzņēmums ar šo paziņojumu nācis klajā tikai dienu pēc tam, kad viens no kreditoru klubā neietilpstošajiem kreditoriem – "Latvijas gāze" – paziņoja, ka aptuveni divus miljonus latu lielo parādu no tā centīsies piedzīt tiesas ceļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti