Rīta Panorāma

Pirmais soloalbums karjerā. Intervija ar mūziķi Agri Semēvicu

Rīta Panorāma

Pirmizrādi piedzīvos piedzīvojumu filma visu laiku bērniem "Paradīze 89"

Intervija ar Ievu Teteri par Latvijas finanšu sektoru

SEB bankas vadītāja: Pēdējo dienu notikumi ekonomikā neradīs «sistemātisku krīzi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pēdējo dienu runas ap Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un finanšu sektoru neradīs valstī un tās ekonomiku “sistemātisku krīzi”, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” trešdienas, 21. februāra, rītā sacīja SEB bankas Latvijā vadītāja Ieva Tetere.

“Šāda situācija noteikti atstās traipus uz audekla,” sacīja Tetere, norādot, ka, piemēram, investori uz Latviju raudzīsies piesardzīgāk. Tomēr nevar būt runas par “sistemātisku krīzi, kas sistemātiski ietekmēs Latvijas tautsaimniecību”.

Tetere bilda, lai arī pēdējā laika notikumi pamatīgi ir satricinājuši Latvijas tēlu, tomēr bankas klienti ir palikuši ļoti pragmatiski. Viņi uzdod jautājumus par situāciju bankā, taču neko vairāk nedara. “Klients vienkārši grib saprast situāciju,” sacīja SEB bankas Latvijā vadītāja.

Lai pārvarētu esošo situāciju, viņa mudināja nesākt savstarpējus strīdus, kas ir vajadzīgs “ārējiem spēkiem”. “Ir ļoti iespējams, ka viss tas, ko mēs redzam, ir daļēji ietekmēts no mūsu kaimiņvalsts,” teica Tetere.

KONTEKSTS:

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā - ne mazāk kā 100 000 eiro organizētā grupā. Zināms, ka šajā lietā KNAB aizturēja uzņēmēju Martinsonu. Lietā nefigurē neviena no Latvijā pašlaik strādājošajām kredītiestādēm. Iespējams, lieta saistīta ar «Trasta komercbankas» likvidēšanu.

Rimšēvičs pēc aizturēšanas termiņa beigām pirmdienas, 19. februāra, vakarā atbrīvots no īslaicīgās aizturēšanas izolatora pret 100 000 eiro drošības naudu. Viņam arī noteikts amata pienākumu pildīšanas aizliegums un liegums izbraukt no valsts. Rimšēvičs uzskata, ka viņš ir kļuvis par dažu komercbanku koordinēta uzbrukuma mērķi.

Bet vairākas dienas pēc ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas rosinājuma "ABLV Bank" piemērot sankcijas banka ziņoja, ka lūgs aizdevumu pret ķīlu līdz 480 miljoniem eiro. Latvijas Banka nolēma aizdot “ABLV Bank” 97,5 miljonus eiro, pretī saņemot “drošu, augsti likvīdu vērtspapīru ķīlu”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti