«SEB bankas» šogad uzņēmējiem izsniegto kredītu apjoms - 2012.gada līmenī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šī gada desmit mēnešos „SEB banka” jaunos kredītos uzņēmējiem izsniegusi 470 miljonus eiro, kas ir tādā pašā līmenī kā 2012.gadā, Latvijas Radio pastāstīja "SEB bankas" valdes priekšsēdētājs Ainārs Ozols; viņš arī piebilda - bankas ir mācījušās no krīzes, tāpēc tagad daudz uzmanīgāk vērtē potenciālos kredītu ņēmējus.

Ozols noraidīja pārmetumus, ka lielās bankas nelabprāt finansējot vietējos uzņēmējus, norādot - „SEB banka” jaunos kredītos šī gada desmit mēnešos uzņēmējiem izsniedza 470 miljonus eiro. Tas esot nedaudz mazāk kā pērn un tikpat kā 2012.gadā.

Arī pirms gadiem septiņiem kredītu apjoms bija tikpat liels, bet pirms deviņiem un desmit gadiem kreditēšana bija apjomīgāka. Ozols gan atzīst, ka tajā laikā bankas bijušas pārāk optimistiskas un devīgas: „Mēs esam no tā mācījušies. Esam sapratuši, kura lieta strādā un kura ne, kur mēs varam droši aizdot, lai atdotu saviem ieguldītājiem atpakaļ, un kur mēs tomēr nevaram, jo redzam, ka risks ir par augstu.”

Tiesa, lēmumus par kredītu izsniegšanu ietekmē ne tikai uzņēmēju projektu dzīvotspēja, bet arī nestabilā tiesiskā vide kopumā Latvijā, kur lielas problēmas nereti rada atsevišķu maksātnespējas administratoru darbība.

„Banka vienmēr būs ieinteresēta, jo tas ir mūsu bizness, ja mums rūk jaunu klientu daudzums, tādā gadījumā cieš mūsu bizness. Bet mēs vērtējam katru projektu atsevišķi: vai tas būtu uzņēmēju projekts, vai mājsaimniecības vēlme aizņemties, mēs vērtējam, kas no tā visa beigu beigās iznāks,” skaidroja Ozols.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti