«SEB banka» pārtraukusi jaunu kodu karšu izsniegšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"SEB banka" pārtraukusi jaunu kodu karšu izsniegšanu, kā arī veikusi citas izmaiņas, tostarp palielinot komisijas maksu par skaidras naudas izņemšanu bankomātos, ja tiek izņemti vairāk nekā 600 eiro, liecina "SEB bankas" sniegtā informācija.

Tie klienti, kuriem pašlaik ir kodu kartes, tās vēl varēs lietot. Jaunos klientus aicinās izmantot viedtālruņu bezmaksas lietotni "Smart-ID" vai kodu kalkulatoru.

«SEB banka» pārtraukusi jaunu kodu karšu izsniegšanu
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

"Pakāpeniski visa finanšu nozare virzās uz drošāku autentifikācijas līdzekļu ieviešanu, pārejot no kodu kartēm uz nākamās paaudzes drošības līdzekļiem, tādiem kā "Smart-ID" lietotne. Arī mēs pakāpeniski, soli pa solim, ejam uz priekšu," skaidroja bankas komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Turpmāk vairs nebūs pieejams "Senioru komplekts". Banka aicina izvēlēties "Pamata komplektu", "Aktīvo komplektu" vai bankas pakalpojumus par standarta cenu.

"SEB banka" arī vienādos komisijas maksas par debetkaršu aizvietošanu un pazeminās komisijas maksas par kredītkaršu aizvietošanu.

Juridiskajām personām banka mainīs mēneša maksu par konta uzturēšanu, kā arī palielinās komisijas maksu par dokumentu pirmreizējo pārbaudi nerezidentiem juridiskām personām un Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem, kuru īpašnieki, patiesie labuma guvēji vai paraksttiesīgās personas ir nerezidenti.

Latvijas lielākās bankas turpina ierasto kodu karšu nomaiņu pret citiem internetbankas lietotāju identifikācijas veidiem. Kopš aizvadītā gada marta viedierīču lietotājiem paredzētā autentifikācijas lietotne "Smart ID" bijusi pieejama jau trīs banku - "SEB bankas", "Swedbankas" un "Luminor" klientiem.

Banku centieni izskaust kodu kartes saistīti ar Eiropas Savienības prasībām paaugstināt klientu digitālās autentifikācijas drošību. Sākot no šā gada 9. septembra "Swedbank" pilnībā pārtrauks kodu karšu izmantošanu. Savukārt jau šonedēļ plānots samazināt dienas maksājumu limitus maksājumiem ar kodu karti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti