Savickis par «Latvenergo» plāniem: Gāzes infrastruktūru līdz 2017.gadam drīkst izmantot tikai LG

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dabasgāzes piegādes un glabāšanas infrastruktūru līdz 2017.gada pavasarim Latvijā drīkst izmantot tikai AS "Latvijas gāze" (LG), to Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atkārtoti norādīja LG padomes loceklis Juris Savickis, komentējot "Latvenergo” dabasgāzes iegādes plānus.

"Latvenergo” paudusi vēlmi Klaipēdas terminālī iegādāto, Lietuvas piegādāto dabasgāzi transportēt pa LG infrastruktūru un uzglabāt to Inčukalna krātuvē.

"Latvenergo” izteicis vēl citu priekšlikumu  -  iepirkt gāzi savām elektrības ražošanas stacijām no pašas LG un glabāt Inčukalnā, taču arī šis priekšlikums noraidīts, atzina Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs.

LG padomes loceklis Savickis „Krustpunktā” atkārtoti norādīja, ka LG un valdības slēgtajā līgumā ir pateikts, ka dabasgāzes piegādes un uzglabāšanas infrastruktūras lietošanas tiesības Latvijā līdz 2017.gada pavasarim pieder LG.

"Latvija pārkāpj tos līgumus. Kurš tad investēs, ja nākošā valdība atceļ iepriekšējās lēmumus," sprieda Savickis.

Tādēļ LG tiesā ir apstrīdējusi dabasgāzes infrastruktūras lietošanas noteikumus, kas ļauj Latvijas lietotājiem gāzi piegādāt no alternatīviem avotiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" līdz šā gada beigām vēlējās veikt testa iepirkumu no Lietuvas sašķidrinātās gāzes termināļa (SGT) un cerēja uz veiksmīgu sadarbību ar uzņēmumu LG šajā jautājumā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 10.septembrī apstiprināja ''Latvijas gāzes'' pārvades sistēmas un Inčukalna pazemes gāzes krātuves lietošanas noteikumus, kas tostarp nodrošinās iespēju Latvijas lietotājiem iegādāties gāzi no Lietuvas un citiem alternatīviem avotiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti