Savickis: «Latvijas gāzes» akcijas valdības rokās nozīmēs gāzes cenu kāpumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kamēr valdība vēl vērtē iespējas iegādāties Vācijas uzņēmumam "EO.N Ruhrgas" piederošos 47,23% AS "Latvijas gāze" (LG) akciju, cita LG akcionāra, „Itera Latvija” vadītājs Juris Savickis uzskata, ka valdības iekļūšana akcionāru sastāvā novedīs pie tā, ka Krievija paaugstinās gāzes piegādes cenas Latvijai.

Viņš intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” pauda, ka valdība varētu iegādāties LG akcijas, kuras Vācijas koncerns pārdod, jo nolēmis aiziet no Baltijas tirgus, tikai, ja šīm akcijām būs garantēts pircējs.

Ja valdība varētu iegādāties akcijas ar garantiju, ka kāds investors uzreiz tās nopirks par lielāku cenu un valsts vēl varētu nopelnīt, tad akcijas būtu vērts pirkt, sprieda Savickis.

Savukārt, ja šādu garantiju nav, nekādā gadījumā akcijas nav jāpērk, jo valdības pārstāvji uzņēmumā novedīs pie „politiskas gāzes cenas”, tad runās valdības pārstāvji un cena uzreiz būs lielāka, turklāt  kompānijas efektivitāte zudīs, sacīja Savickis.

Jau ziņots, ka valdība joprojām vērtē iespējas iegādāties LG akcijas, tiesa, iepriekš premjerministre Laimdota Straujuma pauda, ka  Vācijas energokompānijas „E.ON” piedāvātā cena - 220 miljoni eiro - par  akcijām ir pārāk augsta

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti