Savickis: E.ON vairs nav intereses darboties Eiropā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

AS „Latvijas Gāze" lielākajam akcionāram, Vācijas kompānijai „E.ON Ruhrgas International GmbH" (E.ON) vairs nav intereses darboties Eiropā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Viens pret vienu" sacīja gāzes kompānijas „Itera Latvija" vadītājs Jurs Savickis. Viņš apliecināja, ka arī pats piedalās E.ON daļu pārdošanas procesā.

„Viņi [E.ON] redz, ka tas bizness Eiropā vairāk nav interesants. Kādā veidā tas ir noticis - tāpēc ka alternatīvie enerģijas veidi tiek atbalstīti tādā veidā, ka struktūras, kas nodarbojas ar gāzi, vairāk nevar piedalīties elektrības tirgū, ekonomiski tas vairs nav iespējams. Tirgus ir sabojāts, tāpēc E.ON vadība pieņēma lēmumu iziet no tirgus un iet uz Krieviju, Ķīnu un Brazīliju," vēstīja uzņēmējs.

Savickis arī sacīja, ka vācieši meklējot pircējus, un tādi jau esot. Uz jautājumu par potenciālajiem pircējiem Savickis atbildēja īsi: „Es varu pateikt, ka krievi tie nebūs."

«Latvijas Gāzes» akcionāru sastāvs nav mainījies kopš pretrunīgi vērtētās uzņēmuma privatizācijas 90.gadu beigās. 47,23% pieder Vācijas kompānijai «E.ON». 34% ir AAS «Gazprom» īpašumā, bet SIA «Itera Latvija» pārvalda 16%.

Latvijas Televīzijas raidījums „De facto" vēstīja, ka decembra sākumā gaidāma AS «Latvijas Gāze» ārkārtas akcionāru sapulce. Tajā gan mazāk uzmanības pievērsīs uzņēmuma finanšu datiem, bet lems par izmaiņām valdes sastāvā.

Pirms nedēļas to pameta uzņēmuma lielākā akcionāra, Vācijas kompānijas «E.ON Ruhrgas International GmbH» (E.ON) pārstāvis. Šis gadījums tikai mazliet iezīmē briestošās pārmaiņas «Latvijas Gāzē». Gan Latvijas, gan Lietuvas valdību pārstāvji «De facto» apliecinājuši, ka tiek runāts par to, ko darīt situācijā, ja vācieši pilnībā pametīs Baltijas tirgu, tostarp «Latvijas Gāzi».

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti