Sausums Eiropā nāk par labu sāls ieguvējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Laikā, kad Eiropa cieš no lielākā sausuma pēdējo gadu desmitu laikā, nebūt ne visi jūtas kā cietēji vai zaudētāji. Ekstrēmie laikapstākļi nāk par labu sāls ieguvējiem. Francijā sāls ieguvēji sacīja, ka sagaida rekordaugstu ražošanas apjomu, pateicoties virknei karstuma viļņu, kas zemi padara arvien sausāku.

Sāls ieguvējs no Gerānas reģiona Francijas ziemeļrietumos Fransuā Durāns atzina, ka viņa nozare ir viena no nedaudzajām īstermiņa klimata pārmaiņu ieguvējām.

Pēc viņa teiktā, šogad raža esot aptuveni divas reizes lielāka, jo temperatūras paaugstināšanās un nokrišņu trūkums ir paātrinājis sālsūdens iztvaikošanu.

Daudzi nozares pārstāvji aģentūrai "Reuters" norādījuši, ka viņiem ir pietiekami daudz sāls rezervju, lai nosegtu nākamos pāris gadus.

Sāls ieguvēju pozitīvisms gan krasi kontrastē ar tām sabiedrības grupām, kurām ūdens trūkums rada daudz problēmu. Piemēram, risotto rīsu ražotāji Itālijas ziemeļos izteikušies, ka viņu lauki sausuma dēļ var kļūt pārāk sāļi.

Saskaņā ar Eiropas Sausuma novērošanas centra šonedēļ publicētajiem datiem 45% Eiropas Savienības zemes pastāv sausuma draudi. Vēl 15% teritorijas ir pakļautas augstākajam brīdinājuma līmenim, kas nozīmē, ka augi un kultūraugi ir bojāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti