Satiksmes ministrija apstiprina arī «Latvijas dzelzceļa» padomi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts "Latvijas dzelzceļš" kapitāla daļu turētāja Satiksmes ministrija (SM) dzelzceļa kompānijas padomes priekšsēdētaja amatā apstiprinājusi bijušo Latvijas Jūras administrācijas (LJA) vadītāju Ansi Zeltiņu, padomes locekļa amatā Rodžeru Jāni Griguli, bet neatkarīgā padomes locekļa amatā – Aigaru Laizānu, liecina SM paziņojums.

"Latvijas dzelzceļa" padomē iecelti kandidāti, kurus amatiem virzīja Nominācijas komisija. Kopumā uz SM mājaslapā ievietoto darba sludinājumu uzņēmuma padomes priekšsēdētāja un locekļu amatiem saņemti 35 pieteikumi. Amatpersonas amatos ieceltas no piektdienas, 22.jūlija.

SM norāda, ka Zeltiņš ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas universitātē, Mančestrā, Apvienotajā Karalistē, kā arī Latvijas Jūras akadēmijā iegūts profesionālais bakalaura/maģistra grāds jūras transportā. Šobrīd viņš ieņem LJA valdes priekšsēdētāja padomnieka amatu. Iepriekš viņš strādāja dažādos amatos, tostarp bijis LJA vadītājs, tāpat vadījis ar "Latvijas kuģniecību" saistīto "LSC Shipmanagement", kā arī bijis "SIA LSC Marine training" valdes loceklis.

Grigulim ir iegūts maģistra grāds sociālo zinātņu vadībzinātnēs Latvijas Universitātē. Šobrīd viņš ir SIA "Comperio" ārštata konsultants. Iepriekš viņš bijis "Comperio" valdes loceklis,  SIA "Plosti" finanšu un menedžmenta konsultants, "Baltic Wood House" līdzīpašnieks, valdes loceklis un finanšu direktors, "Bel Canto" īpašnieks un finanšu direktors.

Laizānam ir lauksaimniecības inženierzinātnē iegūts doktora grāds Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU). Šobrīd viņš ir LLU Senāta loceklis, asociētais profesors, Doktorantūras programmas direktors lauksaimniecības inženierzinātnēs. Iepriekš viņš strādājis dažādos darbos, tostarp bija AS "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums” valdes loceklis, LLU Valdekas Biznesa un tehnoloģiju inkubators direktors, AS "Preses nams" pirmais viceprezidents, komercdirektors.

Nominācijas komisiju vadīja SM valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, komisijas sastāvā bija - satiksmes ministra biroja vadītājs Artūrs Neimanis, SIA “Eiropas dzelzceļa līnijas” Tehniskā departamenta direktors Jānis Eiduks, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks, kā arī neatkarīgie eksperti - Latvijas Darba devēju konfederācijas politikas plānošanas dokumentu eksperte Ilona Kiukucāne un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Savelijs Semjonovs.

Jau ziņots, ka valsts sektors šopavasar sāka meklēt kandidātus darbam atjaunotajās valsts uzņēmumu padomēs. SM konkursā meklēja piemērotus cilvēkus darbam valsts AS "Latvijas pasts", valsts AS "Latvijas dzelzceļš", kā arī valsts AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" padomē, liecināja SM mājaslapā pieejamā informācija.

Kandidātiem izvirzītas vairākas prasības, tostarp akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē, inženierzinātnē, vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze lielas kapitālsabiedrības (virs 100 darbinieku) valdes vai padomes locekļa amatā, nevainojama reputācija un citas.

Tāpat vēstīts, ka krīzes laikā likvidētās lielo valsts uzņēmumu padomes daļā kapitālsabiedrību darbu varētu atsākt pavasara beigās vai vasarā. Padomju atjaunošana notiek pēc Pārresoru koordinācijas centra ierosinājuma saskaņā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD rekomendācijām, lai vismaz lielajos valsts uzņēmumos uzlabotu to darbības pārraudzību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti