«Saskaņa» Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātiem atbalstu pagaidām nesola

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pagaidām ir pāragri teikt, ka partija "Saskaņa" atbalstītu kādu no četriem pašreizējiem kandidātiem uz Latvijas Bankas prezidenta amatu, intervijā Latvijas Radio sacīja "Saskaņas" deputāts 13. Saeimā Andrejs Klementjevs.

Viņš norādīja, ka partija ir gatava balsot, ja kandidāti tiks "uzlikti uz balsojuma". "Gan Zaļo un zemnieku savienība, gan "Saskaņa" grib, lai dienaskārtībā parādās visi četri, un tad mēs balsotu par īsto," pauda Klementjevs. "Saskaņa" vēloties tādu Latvijas Bankas prezidentu, kurš vairāk domātu par Latvijas interesēm. Vienlaikus deputāts intervijā norādīja, ka viņu satrauc notiekošais Latvijas banku jomā, kā arī gaidāmās izmaiņas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) darbā, to pievienojot Latvijas Bankai.

Andrejs Klementjevs
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
"Tas skars visus iedzīvotājus. Visas Latvijas bankas ir kaut kādā pelēkajā zonā un [pār tām] ir naudas atmazgāšanas ēna," tā Klementjevs.

KONTEKSTS:

Koalīcija vēl nespēj vienoties par kopīgu Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu, žurnālistiem iepriekš pavēstīja premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā vienotība”). Plašākus komentārus premjers nesniedza, taču atzina, ka visi kandidāti ir spēcīgi. Sarunas ceturtdien ilga vairāk nekā divas stundas.

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas 21. decembrī. Kandidatūras šim amatam jāizvirza no 22. līdz 29. novembrim. Saskaņā ar likumu Latvijas Bankas prezidentu pēc ne mazāk kā desmit deputātu ierosinājuma ievēlē amatā Saeima.

Valdību veidojošo partiju politiķi šīs nedēļas laikā apņēmušies izraudzīties vienu no četriem pašreizējiem kandidātiem uz Latvijas Bankas prezidenta amatu. Pašlaik koalīcija tiek apspriesti četri kandidāti Latvijas Bankas prezidenta amatu.

    Reinis Bērziņš, "Altum" vadītājs.
    Uldis Cērps, Apvienoto Arābu Emirātu Centrālās bankas eksperts.
    Mārtiņš Kazāks, Latvijas Bankas padomes loceklis.
    Inna Šteinbuka, Fiskālās disciplīnas padomes locekle.

Portāls LSM.lv piedāvā ieskatu šo četru kandidātu līdzšinējā darba pieredzē un plānos centrālās bankas vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti