SAS piloti atbalsta kolektīvo līgumu, novēršot jaunus streikus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Simtiem Dānijas, Norvēģijas un Zviedrijas pilotu, kas strādā Skandināvijas valstu aviokompānijā SAS, atbalstījuši kolektīvā līguma par darba samaksu parakstīšanu, tādējādi novēršot jaunu streiku draudus.

Pilotu arodbiedrības locekļi balsoja savā mītnes zemē un atbalstīja kolektīvo vienošanos ar SAS vadību, sestdien paziņoja pilotu arodbiedrības.

Dānijā balsojumā piedalījās 89% no balstiesīgajiem pilotiem, no kuriem 93% atbalstīja kolektīvo līgumu. Arodbiedrības nav atklājušas konkrētākus datus par balsojuma rezultātiem Norvēģijā un Zviedrijā. Gaidāms, ka kopējie pilotu balsojuma rezultāti būs zināmi nākamnedēļ.

19. jūlijā SAS un pilotu arodbiedrības panāca vienošanos par divas nedēļas ilgušā streika izbeigšanu un jaunu kolektīvo līgumu uz pieciem ar pusi gadiem.

Vienošanās paredz 5% algas samazinājumu pilotiem un garākas darba stundas vasaras ceļojumu sezonas laikā. Tāpat vienošanās paredz pieņemt atpakaļ darbā 450 pilotus, kas tika atlaisti, kad koronavīrusa pandēmija bija paralizējusi aviosatiksmi, informēja Zviedrijas pilotu arodbiedrība.

Jūlijā divas nedēļas ilgušā pilotu streika dēļ SAS atcēla vairāk nekā 3700 reisu. SAS iepriekš paziņoja, ka streiks lidsabiedrībai radījis 100-130 miljonu zviedru kronu (9,5-12,5 miljoni eiro) zaudējumus dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti