Sanktpēterburgā sākas ekonomikas forums – tā sauktā «Krievijas Davosa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Krievijā ceturtdien, 16. jūnijā, sākas Sanktpēterburgas starptautiskais ekonomikas forums, kas tiek dēvēts par Krievijas Davosu un jau 25 gadus pulcē investorus, globālos līderus un uzņēmējus.

Šogad forums gan notiek kara Ukrainā un pret Krieviju ieviesto starptautisko sankciju apstākļos. Par spīti tam, forumu paredzējuši apmeklēt aptuveni 40 valstu pārstāvji. Lai arī tā dēvētās Krievijai nedraudzīgās valstis Sanktpēterburgā pārstāvētas nebūs, gaidāmi viesi tostarp no Ķīnas, Turcijas, Ēģiptes un citām Āzijas un Āfrikas valstīm.

Lielu uzmanību šogad paredzēts pievērst pārtikas drošībai, lai arī graudu piegādes pārējai pasaulei traucē tieši Krievijas uzsāktais karš Ukrainā un Ukrainas ostu blokāde. Par Krievijas graudu piegādēm Sanktpēterburgā ieradušies runāt arī Afganistānas grupējuma "Taliban" pārstāvji.

Tiek gaidīta arī tradicionālā Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzruna. Viņš forumu uzrunās piektdien, lielāko uzmanību pievēršot negodīgai konkurencei, tirdzniecībai un arī sankcijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti