Panorāma

Liepājā demontē pēdējo padomju režīmu slavinošo pieminekli

Panorāma

Panorāma

Kuģis "Asian Majesty" arvien Rīgas jūras līcī

Sankciju dēļ astoņus mēnešus Rīgas līcī iestrēdzis kuģis ar minerālmēslu kravu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgas līcī reidā arvien atrodas kuģis "Asian Majesty", uz kura atrodas 55 000 tonnu kālija hlorīda un kurš Krievijas oligarhiem piemēroto sankciju dēļ kopš marta nevar pamest valsti un līdz ar to jau astoņus mēnešus atrodas Rīgas līcī. Uz kuģa esošie minerālmēsli pieder firmai, uz kuru attiecas sankcijas, kas uzliktas Kremlim pietuvinātajam biznesmenim Dimitrijam Mazepinam. 

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" septembrī skaidroja, ka kuģis varētu pamest Latvijas teritoriju, ja vien uz tā neatrastos konkrētā krava, kas uzskatāma par iesaldētu ekonomisko resursu. Tās vērtība noteikta ap 17 miljoniem ASV dolāru. Kā skaidroja atbildīgajās iestādēs, situācija kuģa jautājumā arvien ir nemainīga. 

Valsts vides dienestā (VVD) norādīja, ka minerālmēslu krava no vides viedokļa apdraudējumu nerada, tādēļ VVD neplāno sniegt norādījumus kuģim pamest Rīgas ostas teritoriju.

VVD ģenerāldirektores vietniece Evija Šmite skaidroja: "Līdz šim kuģa kapteinis nav ziņojis vai informējis par jebkādiem riskiem vai apdraudējumiem kravai vai kuģim. Līdz ar to arī mums ir pamats secināt, ka ne kuģim, ne kravai nav apdraudējuma, līdz ar to arī nekādi vides riski nepastāv. "

Risinājumu, ko iesākt ar kuģi un tā kravu, jau vairākus mēnešus meklē vismaz piecas iestādes – Ārlietu ministrija, Valsts vides dienests, Finanšu un kapitāla tirgus komisija, Valsts ieņēmumu dienests un Rīgas Brīvostas pārvalde. Tomēr risinājuma arvien nav. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti