Dienas ziņas

Vakcinācija pret garo klepu grūtniecēm un pusaudžiem

Dienas ziņas

Neiespējamās prasības granulu katlu maiņai tiks mainītas

Sankcijām pakļautā sanatorija Jūrmalā turpina darbu

Sankcijām pakļautā sanatorija Jūrmalā turpina darbu (precizēts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijā ir vairāki uzņēmumi, kas pakļauti sankcijām pret Krieviju. To vidū ir divas jūrmalas SPA sanatorijas – "Jantarnij bereg" jeb "Dzintarkrasts" un "Belorusija". Neraugoties uz šīm sankcijām kā agresoru valsts uzņēmumiem, viena ir slēgta it kā rekonstrukcijai, bet otra sankcijas apiet un turpina darbu, pieņemot rezervācijas no klientiem.

Jūrmalas elitārās SPA sanatorijas – "Jantarnij Bereg" jeb "Dzintarkrasts", kas pieder Krievijas Federācijas prezidenta lietu pārvaldei, un "Belorusija", kas pieder Baltkrievijas prezidenta lietu pārvaldei, – ir pakļautas dažādām sankcijām, kas liedz tām apkalpot klientus. Vienīgi ir atļauts uzņēmuma iesaldētos līdzekļus izmantot ēkas komunālo pakalpojumu segšanai un algu izmaksāšanai darbiniekiem.

"Mēs jau esam sazinājušies ar banku. No savas puses veiksim precizējumus un skaidrojumus, ka šī atļauja netiek pārāk plaši interpretēta un netiktu sniegti jelkādi pakalpojumi klientiem. Jo pēc būtības savu saimniecisko darbību šāds uzņēmums nevar turpināt," stāstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Naudas atmazgāšanas novēršanas un sankciju departamenta direktors Kristaps Markovskis.

Sazvanot vienu sanatoriju, tajā saka, ka ir slēgta rekonstrukcijai, bet otra sanatorija "Belorusija" rezervācijas pieņem.

Saruna ar sanatorijas pārstāvi:

Labdien! Vai aprīļa beigās ir iespējams rezervēt kādu numuriņu pie jums?
Ir vietiņa! 
Un SPA pakalpojumi, izņemot, ka baseins ir ciet līdz aprīļa beigām, pārējais strādā?
Baseins no 23.
 aprīļa jau strādās, pārējais viss strādā, jā.

Precizējums

FKTK sola gadījumu izmeklēt kopā ar banku, nevis Latvijas Banku, kā kļūdaini iepriekš bija teikts materiālā.

Prasot komentāru jau kā medijam, ar vadību sazināties neizdevās. FKTK sola gadījumu kopā ar kādu no Latvijas bankām izmeklēt un vērsties Valsts drošības dienestā.

"Sankciju apiešana pēc būtības ir krimināli sodāma, ja būs šādi mēģinājumi sankcijas apiet, mēs to vērosim un attiecīgi rīkosimies, lai šāda sankciju apiešana nevarētu notikt," komentēja FKTK pārstāvis Markovskis.

Arī Tieslietu ministrija solīja iespējamo pārkāpumu sanatorijas darbības gadījumā izvērtēt.

"Ja gadījumā šeit varētu būt runa par mēģinājumu apiet sankcijas, tad tā ir krimināli sodāma darbība, un faktiski pie tās informācijas, ko jūs šobrīd man sniedzāt, tad man šī informācija būtu jānodod tālāk tiesībsargājošām institūcijām," norādīja Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs.

Latvijā sankcijām pret Krieviju ir pakļautas 32 juridiskas un trīs fiziskas personas par kopējo Latvijas bankās iesaldēto summu 55 miljoni eiro. Ir bažas, ka sanatorija "Belorusija" atvērusi kontu citas valsts bankā, kas atbildīgajām iestādēm būtu jāizvērtē. Abām sanatorijām uzlikta virkne sankciju arī no citām Latvijas institūcijām – gan no Ārlietu ministrijas pret pašiem iestādes īpašniekiem, gan no Tieslietu ministrijas darījumiem ar nekustamo īpašumu – piemēram, ēkas pārdošana, izīrēšana un tamlīdzīgi.

"Šim nekustamajam īpašumam arī ir nosūtīts pieteikums no Tiesu administrācijas puses, ir nosūtīta informācija tiesai par lieguma atzīmes piemērošanu," komentēja Papsujevičs.

KONTEKSTS: 

24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja sākt Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Putins apgalvoja, ka NATO gatavojas izmantot Ukrainu kā placdarmu agresijai pret Krieviju, lai gan šiem apgalvojumiem nebija nekādu pierādījumu. Ukraina uzskata, ka Putina patiesais mērķis ir iznīcināt Ukrainas valstiskumu un pakļaut šo teritoriju Maskavas kontrolei.

Krievijas agresija pret Ukrainu izraisījusi vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas. Daudzi rietumvalstu uzņēmumi nolēmuši aiziet no Krievijas tirgus. Sankcijas vērstas arī pret Baltkrieviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti