Rīta Panorāma

Suņa skološanas ābece: šķirnes, bezšķirnes vai ar ciltsrakstiem?

Rīta Panorāma

Atsākušies ceļu remontdarbi. Skype saruna ar Jāni Langi

Skype saruna ar NVA direktori Evitu Simsoni par straujo bezdarba pieaugumu

Saņemti paziņojumi par 4135 darbinieku kolektīvo atlaišanu saistībā ar Covid-19

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nodarbinātības valsts  aģentūra līdz šim saņēmusi 28 darba devēju paziņojumus par kolektīvo atlaišanu, kopumā par  4135 darbinieku plānoto atbrīvošanu, liecina aģentūras apkopotā informācija.

Kolektīvo atlaišanu pieteikuši uzņēmumi no transporta un uzglabāšanas jomas, administratīvo un apkalpojošo dienestu darbības sfēras, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības, atkritumu apsaimniekošanas jomas, apstrādes rūpniecības, operāciju ar nekustamo īpašumu jomas, mākslas, izklaides un atpūtas, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu jomas, mežsaimniecības, finanšu un apdrošināšanas darbības, informācijas un komunikācijas pakalpojumu jomas.

Saņemti paziņojumi par 4135 darbinieku kolektīvo atlaišanu saistībā ar Covid-19
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

Lauvas tiesu jeb 98% gadījumu atlaišanas plānotas Rīgā un Pierīgas reģionā. 

Pašlaik aģentūrā reģistrēti 65 942 bezdarbnieki, pieaugums aprīlī - par 4415.

Aģentūrā arī reģistrētas 17 923 vakances, aprīlī reģistrēta 1061 jauna vakance.

Patlaban reģistrētais bezdarba līmenis valstī ir 6,8%. Salīdzinājumam – pirms mēneša bija 6,3%. Tāpat strauji pieaug to cilvēku pulks, kas saņem dīkstāves pabalstus.

KONTEKSTS:
Daudzi uzņēmumi spiesti apturēt savu darbību un atlaist darbiniekus saistībā ar ārkārtējo situāciju, ko valdība izsludināja, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā, bet 25. martā pirmo reizi ir konstatēti pieci inficēšanas gadījumi cilvēkiem, kuri nav bijuši ārzemēs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 slimniekiem, kas nozīmē, ka vīruss cirkulē sabiedrībā. Līdz 8. aprīlim ir apstiprināti divi Codiv-19 pacientu nāves gadījumi, vēl par vienu gadījumu gaida ārstu atzinumu.

Lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju līdz 14. aprīlim, bet 7. aprīlī valdība nolēma ārkārtējo situāciju pagarināt vēl par mēnesi - līdz 12. maijam. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti