Sanda Liepiņa pametīs Finanšu nozares asociācijas vadītājas amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sanda Liepiņa nākampiektdien, 28. jūnijā, pametīs Finanšu nozares asociācijas vadītājas un valdes priekšsēdētājas amatu, lai no 1. jūlija sāktu darbu Pasaules Bankā Vašingtonā, ASV, liecina paziņojums asociācijas mājaslapā.

Asociācijas padome tuvākajā laikā uzsāks organizācijas vadītāja atlasi. Tikmēr asociācijas operatīvo vadību nodrošina valde, kurā pēc izmaiņām darbu turpinās Jānis Brazovskis kā valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs.

Organizācijā norāda, ka asociācija Liepiņas vadībā pēdējo trīs gadu laikā ir paveikusi būtiskas iniciatīvas gan finanšu nozares pašsakārtošanās aktualizēšanai un regulējuma izstrādāšanai,

gan arī veicot nozīmīgu izglītošanas darbu digitalizācijas, pārvaldības un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jautājumos. Asociācija ir bijusi nozīmīgs partneris sarunās ar valsts iestādēm par sabiedrībai un uzņēmumiem aktuāliem jautājumiem.

Liepiņa norādīja, ka ir gandarīta par paveikto.

"Kopš 2017. gada sākuma kopā ar partneriem publiskajā, privātajā, NVO un akadēmiskajā sektorā ir paveikts daudz nozares sakārtošanā un attīstībā.

Esam piemērs citām Eiropas valstīm ar paveikto atbilstības jomas sakārtošanā, tehnoloģisko priekšrocību izmantošanas popularizēšanā, redzējumā par kapitāla tirgus attīstību un atbildīgu kreditēšanu.

Esmu pateicīga komandai un sadarbības partneriem par uzticību un kopīgu darbu, kas tika balstīts uz trīs asociācijas vērtībām – atklātība, sadarbība un atbildība," teica Liepiņa.

KONTEKSTS:

Pirms darba Finanšu nozares asociācijā Liepiņa bija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāre. Par to Liepiņa kļuva 2013. gada sākumā – laikā, kad izglītības un zinātnes ministrs bija Roberts Ķīlis. Pirms tam viņa strādāja Pasaules Bankā. Liepiņa 2015. gada rudenī pameta IZM valsts sekretāres amatu. Darba attiecību ar ministriju izbeigšanu Liepiņa skaidroja ar lēmumu atgriezties darbā Pasaules Bankā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti