Sāks īstenot 10,5 miljonus vērto Rīgas HES elektropārvades līnijas projektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) pirmdien, 27.augustā, parakstīja līgumu ar SIA "Energoremonts Rīga" par elektropārvades līnijas "Rīgas TEC-2 – Rīgas HES" projektēšanu un izbūvi. Projekta kopējās izmaksas plānotas 10,5 miljonu eiro apmērā, un pusi no tām segs no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumentu (Connecting Europe Facility) līdzekļiem, informē AST.

"Rīgas TEC-2 – Rīgas HES projekts ir svarīgs Latvijas iekšēja tīkla pastiprinājums Igaunijas-Latvijas trešā starpsavienojuma pilnas funkcionalitātes nodrošināšanai ne tikai normālos, bet it īpaši avārijas un remontu režīmos.

Reģionālā mērogā šis tīkla pastiprinājums spēlēs būtisku lomu caurlaides spējas palielinājumam Baltijas reģionā Ziemeļu – Dienvidu virzienā.

Tas nepieciešams, lai veiktu Baltijas elektroenerģijas pārvades tīkla pastiprināšanu tranzīta plūsmu nodrošināšanai," skaidro Latvijas pārvades sistēmas operatora AST valdes priekšsēdētājs Varis Boks.

Elektropārvades līnija starp apakšstacijām Rīgas TEC-2 un Rīgas HES būs 14,5 kilometru garumā, no kuriem pieci kilometri būs kabelis.

Tīkla pastiprinājumam ir jābūt nodotam ekspluatācijā līdz 2020.gadam, kad plānots nodot ekspluatācijā Igaunijas-Latvijas trešo starpsavienojumu.

Projekts ir iekļauts Latvijas un Eiropas elektroenerģijas pārvades sistēmas desmit gadu attīstības plānos, un, ņemot vērā projekta nozīmīgumu, tam ar Ministru kabineta lēmumu ir piešķirts nacionālo interešu objekta statuss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti