Sāks aptaujāt mājsaimniecības par patēriņa ieradumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sākot no piektdienas, 15.septembra, Latvijas Banka diviem tūkstošiem Latvijas mājsaimniecību izsūtīs uzaicinājumus piedalīties mājsaimniecību finanšu un patēriņa aptaujā, kura notiek ar mērķi apzināt eirozonas valstu mājsaimniecību ieradumus.

Pirmo reizi Latvijas mājsaimniecības šādas aptaujas ietvaros tika iztaujātas 2014. gadā. Pie tām mājsaimniecībām, kas būs sniegušas pozitīvu atbildi uz uzaicinājumu piedalīties aptaujā, vēl šogad dosies Centrālās statistikas pārvaldes intervētāji.

Latvijas Bankas pārstāvis Jānis Silakalns: Par mājsaimniecību aptauju
00:00 / 00:40
Lejuplādēt
Centrālajā bankā uzsver, ka, ņemot vērā to, ka dati par mājsaimniecību finansiālo stāvokli un patēriņa ieradumiem ir ļoti jūtīgi, tie tiks anonimizēti un izmantoti tikai apkopotā veidā.

Latvijas Bankas runasvīrs Jānis Silakalns skaidroja, ka mājsaimniecības aptauju veiks katrā no eirozonas valstīm, lai saprastu, kāda ir to rocība, kāda ir ekonomiskā uzvedība, kā šo mājsaimniecību darbību un ekonomisko uzvedību ietekmē makroekonomiskās izmaiņas un politikas lēmumi.

Šajā aptaujā lielākoties tiks uzrunātas tās mājsaimniecības, kas piedalījās arī pirmajā aptaujā 2014.gadā, un tas statistiķiem un ekonomistiem palīdzēs labāk saprast, kā šo trīs gadu laikā ir mainījušies Latvijas ģimeņu, Latvijas iedzīvotāju ienākumi, norādīja Silakalns.  
 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti