Rīta Panorāma

Intervija ar Olgu Ļubinu

Rīta Panorāma

"Baltijas ceļš" bija svarīgs arī visai Eiropai

Sākas pieteikšanās biznesa ideju konkursam "Ideju kauss"

Sākas pieteikšanās biznesa ideju konkursam «Ideju kauss»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ceturtdien, 8. augustā, plāno izsludināt pieteikšanos “Ideju kausam 2019”, kas ir Latvijā lielākais biznesa ideju konkurss. Šogad tas notiks 11. reizi.

Intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” LIAA Tehnoloģiju departamenta direktors Edgars Babris pastāstīja, ka “Ideju kauss” aizsācies 2007. gadā un aizvien redzams – interese ir un ideju nekļūst mazāk. Ik gadu konkursā piesakās aptuveni 150 dalībnieki.

Turklāt iesniegtās idejas kļūst aizvien tehnoloģiskākas.

“Mūsu mērķis, lai cilvēki, kuri sākotnēji domātu, vai iet biznesā un sākt savu uzņēmējdarbību, un mazliet šaubās,- ka mēs viņus iedrošinātu. (..) Redzam statistiku, ka [daļa] no cilvēkiem, kuri iesnieguši idejas un izgājuši cauri šim procesam, viņi paliek šajā vidē,” sacīja Babris. Kā spilgtus piemērus viņš minēja “Madara Cosmetics” dibinātāju Loti Tisenkopfu un elektromobiļu entuziastu Arti Dauginu.

Šogad konkursu papildina arī galvaspilsētas pašvaldības izveidota programma “Rīgas drosmes grants”. Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Dāvis Bičkovičs pastāstīja, ka programmā piedāvā “gudro naudu” – 2000 eiro grantu un Latvijas augstskolu inkubatoru atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti