Sākas maksātnespējīgā «KVV Liepājas metalurgs» mantas pirmās izsoles

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmdien, 26. februārī, sāksies maksātnespējīgā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" mantas pirmās izsoles un tās, izņemot vienu – velmētavas mantas – izsoli, noritēs elektronisko izsoļu vietnē aptuveni mēneša garumā līdz 28.martam.

Dzintars Hmieļevskis
00:00 / 01:02
Lejuplādēt
Iegūtā nauda tiks sadalīta starp uzņēmuma kreditoriem. Velmētavas mantas izsole notiks klātienē 20.martā Liepājā. Izsolīs arī nekustamo īpašumu Brīvības ielā 94, Liepājā un tur esošo kustamo mantu.

 

Pagaidām izsludinātas sešas izsoles, kas būs pirmā izsoļu daļa. Par to, kā noslēgsies šīs izsoles un cik daudz naudas tajās varētu iegūt, pagaidām ir pāragri spriest, sacīja "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespējas procesa administratora Guntara Kora preses pārstāvis Dzintars Hmieļevskis.

"Sākuma cena noteikta atbilstoši vērtējumam. Piemēram, velmētavas mantas izsolei sākuma cena ir noteikta 1,33 miljonu eiro apjomā. Savukārt elektrotēraudkausēšanas ceham, tur esošajam nekustamajam īpašumam un arī mantai - 5,35 miljonu eiro apmērā," teica Hmieļevskis.

Jau vēstīts, premjers Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) izteicies, ka mantas izsolēs valsts varētu atgūt 20 miljonus eiro no ieguldītās summas uzņēmumā "KVV Liepājas metalurgs". Tā ir aptuveni trešā daļa no valsts ieguldītās un vēl neatgūtās summas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti