Sākas garantēto atlīdzību izmaksa «ABLV Bank» klientiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No šodienas ABLV bankas klienti var saņemt garantēto atlīdzību par noguldījumiem līdz 100 000 eiro. Atlīdzību izmaksu nodrošina banka „Citadele”.

Atlīdzību iespējams saņemt četrās „Citadeles” filiālēs Rīgā un vienā Jūrmalā. Apmeklējums iepriekš ir jāpiesaka. ABLV ārzemju klienti garantēto atlīdzību var saņemt tikai „Citadeles” galvenajā birojā Rīgā, Republikas laukumā 2. Izmaksa notiks eiro valūtā uz kādu citu klienta kontu. Summas līdz 1000 eiro iespējams izņemt arī skaidrā naudā. Klientiem līdzi jāņem pase vai personas apliecība. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāve Jeļena Ļebedeva uzsver, ka dokumentam ir iepriekš jābūt reģistrētam ABLV bankā:

Jeļena Ļebedeva
00:00 / 00:41
Lejuplādēt
"Mēs aicinām klientus, un īpaši ārvalstu klientus, pirms lēmuma iet uz „Citadeli” un prasīt pienākošos līdzekļus, tomēr pārliecināties, vai ABLV bankas rīcībā ir aktuālā personu apliecinošo dokumentu informācija. Visa informācija "Citadeles" bankā nāks no ABLV bankas, un, ja klients nāks ar kādiem citiem dokumentiem, kas nav ietverti failā, tad personai būs problēmas. Viņai būs jānāk atpakaļ uz ABLV banku un jāatjauno savi dati."

87,8% "ABLV Bank" klientu tiks segti pilnībā visi noguldījumi, tostarp no iekšzemes klientiem visi noguldījumi tiks segti 97,8%. Kopumā "ABLV Bank" ir 22 830 klientu, tostarp iekšzemes klientu skaits ir 8468, no tiem 7418 ir fiziskas personas, bet 1050 ir juridiskas personas. Starp 14 362 ārvalstu klientiem ir 9268 juridiskas personas un 5094 fiziskas personas.

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" problēmas publiski izskanēja 13.februārī, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās, pēc kā bankai radās grūtības. Latvijas Banka pret vērtspapīru ķīlu pagājušajā piektdienā, 23.februārī, aizdeva "ABLV Bank" kopumā 297,2 miljonus eiro. Aizdevums izsniegts likviditātes nodrošināšanai.

Naktī uz 24.februāri Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēma lēmumu, ka “ABLV Bank” ir iestājusies noguldījumu nepieejamība. Eiropas Centrālā banka (ECB) paziņoja, ka "ABLV Bank" tiks likvidēta, un tās glābšana nav sabiedrības interesēs. "ABLV Bank" ārkārtas akcionāru pilnsapulce 26. februārī pieņēmusi lēmumu par pašlikvidāciju. No sestdienas, 3.marta, tiks sākta garantēto atlīdzību izmaksa "ABLV Bank" klientiem.

"ABLV Bank" pēc aktīvu apjoma pērn beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti