Panorāma

Piemin Zolitūdes traģēdijas upurus

Panorāma

Jaungadu Rīgas latviešu biedrībā ievadīs Putins

Sākt slēgt bankomātus

Sāk slēgt bankomātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gatavojoties vēsturiskajam mirklim -  pārejai uz eiro, pirmdienas vakarā vairāki bankomāti jau slēgti. Lielākā daļa no tiem – „Swedbank" bankomāti, taču jau otrdien pakāpeniski darbu pārtrauks visu banku naudas izmaksas aparāti. Eksperti iesaka ar latu izņemšanu skaidrā naudā neaizrauties.

Priekšpusdienā pie vēl darbībā esošajiem bankomātiem pašā Rīgas centrā liela drūzmēšanās nav vērojama. Pa laikam kāds pienāk, taču bieži bankomāti stāv dīkā. Iedzīvotāja Lilita atzīst, ka viņu bankomātu slēgšana neietekmē. Viņa gan atzīst, ka bija pieķērusies latam un ir eiro pretiniece.

Jau iepriekš plaši izziņots, ka no pirmdienas līdz otrdienas vakaram pakāpeniski darbu pārtrauks visi bankomāti, lai tos paspētu pielāgot eiro izsniegšanai. Tas, ka cilvēki nesteidzas izņemt latus, ir prātīgi, jo vēl tikai diena, līdz pariešanai uz eiro. „Ja kādam vēl ir nepieciešams izņemt skaidrā naudā latus, es ieteiktu īpaši neaizrauties. Izņemt tik daudz, cik nepieciešams šajās pirmajās divās nedēļās, tad to vēl rītdienas laikā var paspēt izdarīt. Un pēc tam jau kādu stundu pēc pusnakts varēs saņemt eiro," saka „Swedbank" pārstāvis Ivars Svilāns.

Kamēr vieni vēl izņem dažus latus skaidrā naudā, citi izmanto izdevību ieskaitīt tos kontā, lai Jaungada naktī tie automātiski tiktu konvertēti uz eiro un nebūtu jādodas iekrājumus mainīt uz banku vai pasta nodaļu. Piemēram, Sarmīte Fišere atzīst, ka pēdējos latus kontā ieskaitot ar cerību uz lielāku labklājību nākotnē. „Protams, es arī sākumā biju pret eiro naudu, bet neko nevar darīt. Tā Milda mums ir skaista, un jādzīvo laikam līdzi," norāda Sarmīte Fišere.

Daļa iemaksas bankomātu ņems pretī latus arī kādu laiku pēc eiro ieviešanas. Tādā gadījumā – kontā iemaksātie lati pēc oficiālā kursa un bez komisijas maksas tiks automātiski konvertēti jaunajā valūtā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti