Sāk piedāvāt sezonas darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ierasts, ka līdz ar pavasara iestāšanos laukos sarosās arī darba tirgus. Lai arī šogad ieilgusī ziema pamatīgi liek sevi manīt, Nodarbinātības valsts aģentūras  (NVA) filiālēs ir sācies sezonālo darbu piedāvājumu laiks. Šobrīd Madonas novada divtūkstoš bezdarbniekiem tiek piedāvātas vakances kūdras pārstrādes uzņēmumos, stādaudzētavās un lauksaimniecībā.

“Pašlaik ir vērojama tāda rosība. Kūdras pārstrādātājs „Saukas kūdra” ir pieteikusi vakances, "Latvijas Valsts meži" ir pieņēmuši darbā cilvēkus – mežsaimniecības strādniekus, atdzīvojušās jau siltumnīcas. Kad sniegs kusīs, tad paliks siltāks, un droši vien arī zemnieku saimniecībās kāda daļa no bezdarbniekiem sāks strādāt,” stāsta Madonas filiāles vadītāja Lidija Kraukle.

Salīdzinot ar pērno pavasari, bezdarbnieku skaits ir mazinājies par 160 darba meklētājiem, un situācija kļūst mazliet cerīgāka, tomēr darba piedāvājums ir tikai uz sezonu.

„Lielākās problēmas ir atrast darbu tieši cilvēkiem ar augstāko izglītību. Cilvēkiem ar augstāko izglītību Madonas novadā ir diezgan ierobežotas iespējas,”  atzīst NVA Madonas filiāles nodarbinātības aģente Anna Černogorceva.

Madonas pusē nav lielu rūpniecisku uzņēmumu, savulaik, sākoties krīzei, tas zināmā mērā pasargāja iedzīvotājus no dramatiska bezdarbnieku skaita pieauguma. Tomēr bez darba novadā šobrīd ir vairāk nekā 12% darbspējīgo iedzīvotāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti