Panorāma

PVO brīdina par Covid-19 izplatību jauniešu vidū

Panorāma

Viesmīlības nozare var sākt pieteikties subsīdijām

Sāk kult labību

Sāk kult labību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Visā Latvijā pēc aizvadītās nedēļas lietavām laukos izgājuši kombaini. Zemnieki pirmos kuļ ziemas miežus un rapsi, bet augusta sākumā kārta būs ziemas kviešiem un rudziem. Pēdējos kuls vasarājus. Labās ražas prognozes var krietni samazināt veldre, kurā labība nogūlusi gluži vai katrā laukā.  

Šonedēļ kulšanas darbus iekavēja lietavas, tāpēc jāsteidz izmantot ik mirklis, kad nelīst, stāsta zemnieku saimniecības “Straumēni” saimnieks Ivars Stanga.

Dobeles puses zemnieki satraucas, jo rapsis bija jau nogatavojies. Tas ir īpaši jūtīgs augs, kas jānokuļ laikā. Ja uznāk krusa, tā var lauku nokult pirmā, un saimnieks paliek tukšām rokām.

Tā noticis Penkules pusē. Laukiem pāri gāja krusa,  izkuļot pat pusi lauka. Skats bēdīgs, bet par laimi daudziem saimniekiem lauki ir apdrošināti.

Speciālisti min, ka rudzi šogad varētu dot ļoti labas ražas, pateicoties labvēlīgajai ziemai.

Lai arī labība daudzviet sagāzusies veldrē, vēl aizvien ir cerīgas prognozes arī par labu ziemas kviešu ražu.

Kopumā valstī šogad apsētās platības aizņem 904,5 tūkstošus hektāru. Tuvākajās dienās kuģi ar jauno ražu iet projām - uz Ziemeļāfriku, Saūda Arābiju, Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Mūsu graudi ir iecienīti Āfrikā un Tuvo Austrumu reģionos. Savukārt pupas no zemnieka Stangas lauka gaida Ēģiptē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti