Dienas ziņas

Pierīga meklē savu vietu tūrisma nišā

Dienas ziņas

Jāuzlabo sociālo dienestu un bāriņtiesu sadarbība

Sākta "Airdog" bezpilota lidaparātu masveida ražošana

Sāk «Air Dog» masveida ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

“Hansa Matrix” rūpnīcā Ventspils elektronikas centrā sākta “Air Dog” bezpilota lidaparātu masveida ražošana.

Ceļš no idejas līdz gatavam produktam bijis divus gadus garš un sarežģīts. Atzīts par labāko robotu un inovāciju pasaulē prestižā tehnoloģiju izstādē, “lidojošais suns” pierāda, ka arī Latvijā var ražot sarežģītu tehnoloģiju produktus.

Pasaulē pirmo sporta multirotoru radīja „Air Dog” trenera Armanda Alpa vadībā. „Daudz jauniešu vispār neskatās televīziju. Visi skatās savā telefonā un skrullē uz augšu un uz leju, un tas ir tas medijs, kas nomainīs parasto televīziju,” paredz Alps.

Multirotora komandai izdevies pārsteigt visu zinošo Ameriku, Austrāliju un Skandināviju. „Helico Aerospace Industries” komanda, kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, pārliecinoši to dara Latvijā. „Kā saražot pasaulē lietu, kas nav saražota vēl nekur? Mums bija izvēle - vai nu doties uz Āziju, vai meklēt risinājumu Eiropā,” norāda uzņēmējs Jānis Spoģis.

Bezpilota lidaparats „Air Dog”, kas autonomi seko sportistam un filmē to ar „Go Pro” kameru, izmantoja Amerikā populāro biznesa attīstības „Kickstarter” programmu. Lai arī augstās tehnoloģijas ir tās, ar ko Latvija var startēt pasaules biznesā, iesākt ir ļoti dārgi. „Lai uzsāktu kaut ko šādu, patiesībā vajag ļoti nopietnu finansējumu. Mēs strādājam ar visām iespējām Latvijā: inkubatori, Eiropas atbalsts, bet ar to nav pietiekoši, lai sāktu ražot kaut ko pasaulē unikālu,” uzsver Spoģis.

Unikālā jaunā Latvijas produkta  darbības princips ir vienkāršs, tomēr tiek izmantoti sarežģīti algoritmi, ''bluetooth'', barometrs, GPS, autopilots. Visas sistēmas vada jaudīga programmatūra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti