Saistībā ar dažādiem kriminālprocesiem no lietām atceļ 6 administratorus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas Pārdaugavas tiesa atcēlusi pašlaik apcietinājumā esošo maksātnespējas administratoru Ilmāru Krūmu no pēdējā viņa uzraudzībā esošā maksātnespējas procesa. Maksātnespējas administrācijas direktore Inese Šteina pastāstīja, ka kopumā saistībā ar dažādiem kriminālprocesiem no maksātnespējas procesiem ir atcelti seši administratori.

Inese Šteina: Saistībā ar dažādiem kriminālprocesiem no lietām atceļ 6 administratorus
00:00 / 00:48
Lejuplādēt
No visiem maksātnespējas procesiem ir atcelts arī Nauris Durevskis, kuru tur aizdomās kādā citā kriminālprocesā. Savukārt apcietinājumā esošais Māris Sprūds joprojām nav atcelts no SIA „Dzimtā sēta” maksātnespējas procesa, jo Rīgas apgabaltiesā ir iesniegta blakussūdzība par šo lēmumu.

 “No amatiem pašlaik ir atstādināti kopumā pieci administratori. Papildus tam ir vēl viens administrators, kuram procesa virzītājs ir piemērojis aizliegumu ieņemt administratora amatu,” informēja Šteina.

“Arī viņš tiek atcelts no visiem viņa rīcībā esošajiem maksātnespējas procesiem. Uz doto brīdi ir seši administratori, par kuriem procesa virzītāji ir pieņēmuši dažādus lēmumus. Kopumā tas skar 61 maksātnespējas procesu. Šobrīd tiesas lems par administratoru atcelšanu no 18 procesiem,” pastāstīja Šteina.

Pašlaik administratoru atcelšana nav ietekmējusi procesu virzību, jo kopumā tiesas samērā operatīvi rīkojas, lai atceltu maksātnespējas administratorus no viņu lietvedībā esošajiem procesiem, norādīja Šteina.

“Protams, ir jāņem vērā, ka ir arī atvaļinājumu laiks un varbūt dažiem maksātnespējas procesiem tas laiks ir nedaudz ievilcies, bet kopumā mēs neredzam, ka tas būtu negatīvi ietekmējis maksātnespējas procesus,” uzsvēra administrācijas vadītāja.

Jau ziņots, ka policija informēja par diviem kriminālprocesiem, no kuriem viens saistīts ar “Trasta komercbankas” likvidācijas procesu un šajā lietā iesaistīti Krūms, Sprūds un finansists Jorens Raitums, kurš no apcietinājuma atbrīvots. Viņiem aizdomās turamā statuss piemērots par izspiešanu organizētā grupā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. 

Nauris Durevskis savukārt tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanas mēģinājumu kāda uzņēmuma maksātnespējas procesā, kuru viņš kā administrators pats vadījis. Lai arī aizturēšanas notikušas vienā dienā, tas nav tādēļ, ka “Trasta komercbanka” būtu saistīta ar Durevska administrēto uzņēmumu.

Aizdomās turēto pārstāvji savukārt jau iepriekš norādījuši, ka aizstāvības pusei neesot sniegta visa informācija saistībā ar apsūdzētā statusa piemērošanu un apcietināšanu, kā dēļ arī jau tapušās sūdzības. Pirms apcietināšanas ceļā uz tiesu Māris Sprūds žurnālistiem toreiz norādīja, ka tas esot šovs un personas, kura slietā pieminētas, neesot redzējis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti