Saeimas spīkere paraksta «Latvijas gāzei» netīkamos Enerģētikas likuma grozījumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) pirmdien, 22.februārī, parakstīja un nodeva izsludināšanai Enerģētikas likuma grozījumus, pret kuriem to apspriešanas laikā asi iebilda monopoluzņēmums AS "Latvijas gāze".

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdienas rītā telefonsarunā Saeimas priekšsēdētājai apliecināja, ka neprasīs Enerģētikas likuma grozījumu otrreizēju caurlūkošanu, un lūdza Mūrnieci, Valsts prezidenta pienākumu izpildītāju, tos izsludināt Satversmē paredzētajā kārtībā, informē Saeimas Preses dienestā.

Pieņemtie grozījumi nozīmē, ka Latvijā tiks uzsākta gāzes tirgus atvēršana, kā arī gāzes tirgotājs būs nodalīts no piegādes un uzglabāšanas infrastruktūras īpašnieka. "Taču galvenais – tas ir Latvijas un visas Baltijas drošības jautājums, tiek mazināta enerģētiskā atkarība no Krievijas, vairs nepieļaujot "Latvijas gāzes" monopolstāvokli," piebilda Mūrniece.

Grozījumi Enerģētikas likumā tiks izsludināti otrdien, 23.februārī, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jau ziņots, ka Vējonis nolēmis nesūtīt Enerģētikas likuma grozījumus otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, kā to iepriekš lūdza "Latvijas gāze". Līdz ar to likuma grozījumi nākamo desmit dienu laikā jāizsludina Saeimas priekšsēdētājai, kura Vējoņa slimības laikā izpilda vairākus viņa pienākumus.

Tikmēr uzņēmumā "Latvijas gāze", kas iepriekš vērsās pie prezidenta ar lūgumu grozījumus neizsludināt, gaidīs oficiālu atbildi un tad lems par tālāko rīcību.

Vēstīts, ka Saeimā 11.februārī galīgajā lasījumā atbalstīja pēdējos mēnešos plaši diskutētos grozījumus Enerģētikas likumā. Ar tiem noteikta kārtība, kā konkurencei 2017.gadā tiks atvērts dabasgāzes tirgus un kā tiks reorganizēts līdzšinējais tirgus monopolists - uzņēmums "Latvijas gāze".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti