Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar finanšu ministri Danu Reiznieci–Ozolu

Rīta Panorāma

Latvijas Nacionālajā operā  -  Zigmara Liepiņa autorkoncerts

Intervija ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci

Saeimas spīkere: Budžetā bez «deputātu kvotām» tomēr varēs lemt par līdzekļu efektīvāku pārdali

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šogad iecerēts Saeimā pieņemt budžetu, pirmo reizi vairāku gadu laikā nesadalot “deputātu kvotas”, tomēr parlamentāriešiem būs iespēja iesniegt priekšlikumus efektīvākai līdzekļu pārdalei, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība).

Mūrniece prognozēja krāšņas diskusijas parlamentā un to, ka opozīcijas deputāti jau ierasti asi kritizēs sagatavoto budžeta projektu.

Viņa arī uzsvēra, ka pēc ilgākiem laikiem šogad pirmo reizi Saeimā lems par budžetu, nesadalot “deputātu kvotas”, jo politiķi savas mācības pēc pērnā gada budžeta esot izdarījuši.

“Deputāti vienmēr ir aicināti un ir tiesīgi iesniegt priekšlikumus, bet ir skaidri pateikts – ievērojami papildu telpa budžeta jauniem priekšlikumiem nav paredzēti. Tā ka deputāti varēs domāt, kā efektīvāk izmantot jau budžetā atvēlētos līdzekļus.

Iespējams debatēt par summas pārdali vienai vai otrai vajadzībai,” norādīja Mūrniece.

Ziņots, ka šonedēļ valdība lielā vienprātībā un gandrīz bez diskusijām akceptēja 2018. gada valsts budžeta likumprojektu. Atbilstoši valdības atbalstītajam likumprojektam, nākamgad valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi sasniegs 8,75 miljardus eiro, bet izdevumi – 8,95 miljardus eiro.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti