Saeimas komisijā spriedīs par atbalstu trūcīgajiem pēc elektrības cenu kāpuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien sāks skatīt likumprojektu „Par valsts atbalstu trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām elektroenerģijas izmaksu segšanai”. Ar šo likumu tiks noteikta kārtība, kādā paredzēts pasargāt mazāk turīgos iedzīvotājus no elektrības cenu kāpuma, kurš sagaidāms pēc tirgus atvēršanas nākamgad.

Pieci eiro - tik liels atbalsts saskaņā ar Ekonomikas ministrijas ieceri ir paredzams visiem mazturīgajiem, lai palīdzētu segt elektrības rēķinus. Tomēr lielākās domstarpības līdz šim, pamudinot koalīciju arī atlikt elektrības tirgus atvēršanu, ir raisījis ne tik daudz paša pabalsta apjoms, bet gan kārtība, kā tas tiks izmaksāts.

Sākotnējā iecere paredzēja, ka pabalsts elektrības lietotājiem tiks nodrošināts ar Labklājības ministrijas un pašvaldību starpniecību. Tomēr ministrija pret šo ieceri pauda negatīvu nostāju, uzskatot, ka tas ir Ekonomikas ministrijas kompetences jautājums. Savukārt pašvaldības pauda bažas, ka tām netiks nodrošināts nepieciešamais finansējums.

Tomēr šoreiz politiķi vairs nevar atlikt lēmuma pieņemšanu, jo elektroenerģijas tirgus Latvijai līdz nākamā gada sākumam ir jāatver saskaņā ar tās starptautiskajām saistībām. Tieši tirgus atvēršana bija viens no priekšnosacījumiem, lai Latvija varētu saņemt Eiropas Savienības atbalstu elektropārvades infrastruktūras attīstībai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti