Saeimas komisija lūgs atlikt kases aparātu reformu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija sēdē trešdien, 17. maijā, nolēma lūgt Finanšu ministrijai (FM) pagarināt termiņu kases aparātu nomaiņai, kam bija jāstājas spēkā jau no jūlija.

Komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (Nacionālā apvienība) arī norādījis, ka šobrīd ir tikai viens uzņēmums, kas var piegādāt atbilstošus jaunos sertificētos kases aparātus. Tas nav pietiekami un ministrijai būs jāpanāk, lai šādu uzņēmumu būtu vairāk.

"Saņēmām no uzņēmēju organizācijām dažādus iebildumus, ka šobrīd ir ļoti sarežģīti nomainīt kases aparātus. Tas ir dārgi, dominē tikai viens ražotājs kases aparātiem," skaidroja Naudiņš.

Saeimas komisija lūgs atlikt kases aparātu reformu
00:00 / 00:57
Lejuplādēt

Viņš atzīmēja, ka par esošo situāciju Saeimas komisijas sēdē uzklausīti Finanšu ministrijas (FM) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvju viedokļi.

"Deputāti bija vienisprātis, ka šī brīža situācija ir izveidojusies nepieņemama," teica Naudiņš.

Tādēļ Saeimas komisijas deputāti nolēma sagatavot un nosūtīt vēstuli FM ar lūgumu pārskatīt termiņus jauno kases aparātu ieviešanai.

Jau ziņots, ka lēmums par kases aparātu reformu, kuras laikā Latvijā lietotos kases aparātus plānots nomainīt pret tādiem, kuros fiksētos datus sagrozīt ir ievērojami sarežģītāk nekā patlaban, tika pieņemts jau pirms vairāk nekā diviem gadiem, taču vairākas uzņēmēju organizācijas reformu vēl arvien uzskata par sasteigtu.

Ņemot vērā ar kases aparātu nomaiņu saistītās izmaksas, Latvijas Tirgotāju asociācija šā gada februārī sāka parakstu vākšanu pret FM un VID virzīto reformu. Līdz aprīļa beigām savākti vairāk nekā 6000 parakstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti