Saeimas komisija atbalsta trīs gadu ierobežojumu 9% mikrouzņēmumu nodokļa likmei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeimas Tautsaimniecības komisija trešdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz saglabāt līdzšinējo mikrouzņēmumu nodokļa likmi 9% apmērā uzņēmuma darbības pirmajos trīs gados.

Kā skaidro Saeimas preses dienestā, 9% likme attieksies uz mikrouzņēmumiem, kuriem gada apgrozījums būs no septiņiem līdz 100 tūkstošiem eiro. Sākot ar uzņēmuma darbības ceturto gadu, likme plānota 12% apmērā no apgrozījuma.

Iepriekš 2013.gadā grozītais likums paredz pakāpenisku nodokļa palielināšanu līdz 15% 2017.gadā, un patlaban noteikts, ka mikrouzņēmumu nodokļa likme apgrozījumam līdz 7000 eiro ir 9%, bet apgrozījumam virs 7000 eiro – 11% gadā.

Likuma izmaiņas rosinātas, lai uzņēmējdarbības sācējiem un mikrouzņēmumiem saglabātu draudzīgu nodokļu politiku, vienlaikus mazinot ēnu ekonomikas īpatsvara palielināšanās risku, teikts likumprojekta anotācijā.

Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumos trijos lasījumos vēl jāskata Saeimai. 

Iepriekš ziņots, ka trīs gadu ierobežojumu šim nodoklim atzinīgi vērtēja arī Finanšu ministrijā. Kā norāda finanšu ministrs Jānis Reirs („Vienotība”), valstij jādod iespēja uzņēmumam sevi izmēģināt un gadījumā, ja tas sanāk, jāpiedalās kopējā uzņēmējdarbībā. Savukārt, ja neveicas, tad būtu jāpārkvalificējas par nodarbināto.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti