Rīta intervija

Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks par ziņošanu

Rīta intervija

Intervija ar bijušo Valsts prezidentu Valdi Zatleru

Lolita Čigāne par "Rail Baltica" projekta virzību un valstu domstarpībām

Saeimas deputāte Čigāne: Latvija atbalsta Rubesu «RB Rail» vadībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvija atbalsta Baibu Rubesu Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" vadībā, jo nav nekādu indikāciju, ka izvirzītie mērķi "Rail Baltica" ātrgaitas dzelzceļa projekta īstenošanā netiktu pildīti. To intervijā Latvijas Radio atzina Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (partijas "Vienotība" frakcija).

Pēc viņas teiktā, 22.martā ir paredzēta "RB Rail" padomes sapulce, kurā plānots skatīt jautājumu saistībā ar Rubesu "RB Rail" vadībā. Lēmuma pieņemšanai nepieciešams visu triju valstu atbalsts. Iepriekš viņai neuzticību Baltijas valstu kopuzņēmuma vadībā izteica Lietuvas un Igaunijas akcionāri.

Čigāne atzīmēja, ka martā jāveic izšķiroši soļi - Baltijas valstīm šomēnes jābūt skaidrībai, kā tiek organizēts kopējais darbs "Rail Baltica" attīstībā. Eiropas Komisija esot optimistiski noskaņota par šo projektu, taču vēlas, lai šo projektu realizētu viena uzņēmuma, proti, "RB Rail" vadībā. 

"Jebkuri strīdi ir jārisina sarunās. Jārunā no rīta līdz vakaram, līdz nonāk pie rezultāta," sacīja Čigāne.

Politiskais atbalsts projektam ir, taču tas ir jānodemonstrē. Tāpēc Saeimā plānots lemt par aicinājumu Igaunijas un Lietuvas kolēģiem atbalstīt «Rail Baltica». Trešdien šo jautājumu paredzēts skatīt Saeimas Baltijas lietu apakškomisijā.

KONTEKSTS

1.februārī notikušajā "RB Rail" akcionāru sapulcē Igaunijas un Lietuvas akcionāri nobalsoja par neuzticību Rubesai, bet "RB Rail" Latvijas akcionāra "Eiropas Dzelceļa līnijas" (EDzL) vadītājs Andris Linužs balsojumā atturējās. Par šo balsojumu tiks lemts nākamajā "RB Rail" padomes sēdē, kura paredzēta 22.martā.

Pēc akcionāru sapulces Rubesa paziņoja, ka uzņēmuma vadībā saskārusies ar atsevišķu kompānijas padomes locekļu un patieso labuma guvēju pretdarbību "Rail Baltica" projekta pamatnostādnēm.

Lietuvas puse paziņojusi, ka Rubesas izteikumi par akcionāru savstarpējiem konfliktiem ir pilnīgi nepamatoti un var kaitēt projekta stabilitātei un ilgtspējai.

Tikmēr Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi resorisko pārbaudi par Rubesas publiskajiem izteikumiem, ka notikusi iejaukšanās "RB Rail" darbībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti