Saeimas Budžeta komisijas vadītāja: Tehniskais valsts budžets nav nekas briesmīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Tas, ka Latvijai nākamo gadu būs jāsāk ar tehnisko budžetu, nav nekas briesmīgs, intervijā Latvijas Radio komentēja Anda Čakša ("Jaunā Vienotība"), kura šonedēļ ievēlēta par Saeimas Budžeta komisijas vadītāju.

Intervija ar Saeimas Budžeta komisijas vadītāju Andu Čakšu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Nākamais gads Latvijā sāksies ar tehnisko jeb pagaidu budžetu, atzina Finanšu ministrijā, norādot, ka priekšlikumus politikas izmaiņām un jauniem pasākumiem izvirzīs jaunā valdība.

"Man jāsaka, ka tehniskais jeb pagaidu budžets nav nekas briesmīgs. Un tā nav pirmā situācija, kad valsts sāks gadu ar tehnisko budžetu. Normatīvie akti šobrīd būtībā ir uzlaboti, lai tādās situācijās mēs justos pietiekami stabili," sacīja Čakša.

Viņa skaidroja, ka tehniskais budžets nozīmē to, ka turpinās visas iesāktās valsts politikas un finansējums tām lietām, kas to jau līdz šim saņēmušas. Tostarp turpinās pensiju un dažādu atbalsta veidu izmaksa iedzīvotāju grupām.

"Tiek nodrošināts viss, lai tā dzīve, kas bijusi šobrīd, arī turpinātos," sacīja politiķe.

Izņēmums gan ir tās lietas, kurām finansējums paredzēts vien līdz 2022. gada beigām. Tāpat tehniskajā budžetā nav jaunu politikas iniciatīvu.

Čakša arī norādīja, ka atbalsta turpināšanai Ukrainas bēgļiem nepieciešami grozījumi likumā. Tāpat energocenu atbalsta sniegšanai iedzīvotājiem likumdošanā tiek veiktas izmaiņas.

Savukārt jaunais budžets ir jāpieņem četru mēnešu laikā pēc tam, kad Saeima būs apstiprinājusi valdību.

Politiķe gan cer, ka nebūs garu diskusiju, lai to varētu pagūt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti