Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs pārliecināts par deputātu atbalstu pagaidu budžetam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saeima steidzamības kārtā ceturtdien plāno skatīt grozījumus Budžeta un finanšu vadības likumā, lai no nākamā gada garantētu finansējumu vairākiem iepriekš Saeimā pieņemtajiem lēmumiem, tostarp nodrošinātu lielākas pensijas un pabalstus, algu pieaugumu skolotājiem, un izpildītu Satversmes tiesas spriedumus, tostarp par atalgojumu tiesnešiem un prokuroriem. Budžeta komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars ("Attīstībai/Par!") ir pārliecināts par deputātu atbalstu trešdien komisijā lemtajam.

Tā kā nākamā gada budžets nav pieņemts, ierastajā kārtībā janvārī varētu tērēt vienu divpadsmito daļu no šā gada budžeta. Taču algu palielinājumiem, pensijām un pabalstiem vajadzīgi vairāki desmiti miljoni eiro.

Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars
00:00 / 00:37
Lejuplādēt

Bondars skaidroja, ka, pateicoties Saeimas deputātu atbalstam, ir izstrādāts regulējums, lai skolotājiem, mediķiem, tiesnešiem, iekšlietu darbiniekiem un pensionāriem nesaruktu ienākumi. Bondars izteicās, ka, pieņemot regulējumu, janvārī "neviens nesajutīs, ka 2019. gada budžets nav pieņemts".

KONTEKSTS:

Saeimas Budžeta komisijas sēdē trešdien secināja, ka budžetā liekas naudas nav, bet visi šogad dotie solījumi par algu pieaugumu un pabalstiem tiks īstenoti.

Mēnesi pēc 13. Saeimas vēlēšanām, kad partijas nebija spējušas vienoties par valdības aprisēm, Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicināja Jaunās konservatīvās partijas pārstāvēto Jāni Bordānu veidot valdību, taču viņam tas neizdevās. Tad Vējonis aicināja partijas aktīvāk strādāt, taču arī tas nevainagojās ar panākumiem, un 26 .novembrī Vējonis deva "KPV LV' pārstāvim Aldim Gobzemam divas nedēļas valdības izveidei - līdz 10. decembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti