Pusdiena

Pieņem ilgi gatavotos grozījumus Enerģētikas likumā

Pusdiena

Krievija Minhenē cels priekšā iniciatīvas situācijas normalizēšanai Sīrijā

Saeima vienbalsīgi atbalsta Pēteru Putniņu banku uzrauga šefa amatā

Saeima vienbalsīgi atbalsta Pēteru Putniņu banku uzrauga šefa amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saeima ceturtdien, 11.novembrī, vienbalsīgi un bez debatēm atbalstīja Pēteru Putniņu bankas uzraugošās Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) vadītāja amatā.

Par Putniņu FKTK vadītāja amatā balsoja 92 tautas kalpi, neviens balsojumā nebija pret un neatturējās.

Pēc apstiprināšanas Putniņš uzsvēra, ka  strādās pie komisijas darba kvalitātes paaugstināšanas, kontroles sistēmas uzlabošanas un efektīvākas naudas atmazgāšanas apkarošanas. "Es atzīstu, ka ir bijušas problēmas ar jebkuru darbu. Skatoties uz pēdējā laika notikumiem, secinājumi ir jāizdara. Dzīve mainās, mainās apstākļi, apstākļi pasliktinās un jāreaģē," pēc apstiprināšanas sacīja Putniņš.

Putniņš īsi pēc apstiprināšanas apliecināja, ka viņa plānos ietilpst komisijas darba stiprināšana, lai atklātu naudas atmazgāšanos gadījumus. Attiecīgajā nodaļā nodarbināto darbinieku skaitu plānots palielināt no sešiem līdz aptuveni 15. "Jā, komisija pieaugs, taču es aicinu to neuztvert kā ekstensīvu komisijas augšanu. Es esmu vairākas reizes teicis, ka mums ir jāstiprina sava darbība kvantitatīvā un, es ceru, arī kvalitatīvā izpratnē. Es ceru, ka būs arī tādi ieroči kā papildus audita iespējas. Es ceru, ka attiecīgi grozījumi normatīvajos aktos tiks pieņemti," norāda Putniņš.

Putniņš kopš 2012.gada nogales bija nesen no amata aizgājušā komisijas priekšsēdētāja Kristapa Zakuļa vietnieks. Zakulis no FKTK vadītāja amata atkāpās pēc kritikas par nepietiekamu banku uzraudzību.

Kandidatūras FKTK vadītāja amatam saskaņā ar noteikto kārtību ir jāvirza finanšu ministram un Latvijas Bankas prezidentam. Finanšu ministrs Jānis Reirs ("Vienotība") un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs uzskatīja, ka piemērotākais Zakuļa pēctecis ir viņa vietnieks FKTK - Putniņš.

Putniņš iepriekš norādīja, ka viņa aktualitātes ir Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) jautājumi  un darbs ar banku darbības uzraudzību: "Es apzinos darba apmēru un to, kas man jādara. To mēs arī izdarīsim. Mums ir jāiet uz priekšu lielākiem soļiem un ātrāk. Nav runa arī par kardinālām izmaiņām, jo šajā nozarē to nevar darīt, bet ir jābūt lielākām prioritātēm un jāiet ātrāk uz priekšu. “

Jau ziņots, ka pērnā gada nogalē raidījums "De facto" vēstīja par politiķu neapmierinātību ar Zakuļa darbu pēc Latvijas banku uzraugam veltītās kritikas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD ziņojumā, kas teorētiski var apdraudēt Latvijas iestāšanās sarunas šajā attīstīto valstu organizācijā.

Latvijas iestāšanās OECD izvirzīta kā viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm 2016. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti