Saeimā spriedīs par nepieciešamību lobiju padarīt atklātāku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šodien Saeimas aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija spriedīs par lobēšanas atklātības vairošanu. Mērķis ir panākt slēpta lobija draudu samazināšanu un sabiedrības uzticības varai vairošanu.

Rancāns par slēpta lobija draudu mazināšanu
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Saeimas deputāts un komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns no Jaunās konservatīvās partijas skaidro, ka ir nepieciešams vairot uzticību varai un lobēšanas atklātību. "Lielā mērā valda uzskats, ka uz likumdevēju pārāk liela ietekme ir dažādiem nezināmiem lobētājiem. Šis lobēšanas regulējums ir nepieciešams, lai būtu skaidrs un visiem pieejams šis process kā tāds. Man pašam ir bijusi saskarsme ar to, ka priekšlikumus iesniedz dažādas sabiedriskās organizācijas, kuras it kā uzdodas par sabiedrības viedokļu paudēju," tā Rancāns.

Viņš norāda, ka tad, kad tiek prasīts - "cik tad jūsu nevalstiskajā organizācijā ir biedru?”, izrādās, ka tur ir 3 – 4 biedri. "Un kuriem tad šajā gadījumā būtu jāparādās, ka, ja jūs esat organizācija, tad biedru skaitu vajadzētu pateikt, lai sabiedrībai būtu skaidrs, cik plašu sabiedrības slāni jūs pārstāvat. Un arī, manuprāt, cilvēkiem, ja viņiem būtu pieejams, kas un ko ir lobējis caurspīdīgi un atklāti, tad šī uzticība likumdevējam varētu būt lielāka, nekā tā ir šobrīd," akcentē Rancāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti