Saeima skatīs PVN likmes samazināšanu Latvijai raksturīgiem dārzeņiem un augļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saeima ceturtdien, 19. oktobrī, parlamenta Budžeta un finanšu komisijai nodeva izskatīšanai iespējamos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, kas paredz nodokļa likmes 5% apmērā ieviešanu Latvijā raksturīgiem augļiem un dārzeņiem.

Dokumenti

Saraksts ar augļiem, ogām un dārzeņiem, kam rosināts 5% PVN.docx

Lejuplādēt

15.18 KB

Samazinātais nodoklis tiks piemērots Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem, kas iekļauti īpašā sarakstā, turklāt – tikai svaigiem augļiem, dārzeņiem un ogām.

Valdība savu jāvārdu šiem grozījumiem deva 3. oktobrī.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Zemkopības ministrijas (ZM) aplēsēm pēc PVN likmes pazemināšanas no 21% līdz 5% augļiem, ogām un dārzeņiem cenas samazinātos par 3%-12%. ZM parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis iepriekš norādīja, ka ZM galvenais mērķis, cenšoties panākt PVN likmes samazinājumu Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem, ir celt šo jomu konkurētspēju.

ZM esot tikusies ar abām Latvijas pārtikas tirgotājus pārstāvošajām organizācijām, kas esot solījušas, ka cenas veikalu plauktos augļiem, ogām un dārzeņiem samazināsies atbilstoši PVN likmes samazinājumam.  

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un Zemnieku savienība) iepriekš sacīja, ka PVN samazināšana augļiem un dārzeņiem ZZS ietilpstošajai Latvijas Zemnieku savienībai (LZS) valsts budžeta veidošanā būs "ļoti svarīgs jautājums, ko mēs aizstāvēsim". Valdību veidojošās partijas sanāksmē pirms mēneša vienojās Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem samazināt PVN likmi no pašreizējā 21% līdz 5%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti