Dienas ziņas

Latvijā pirmajā vizītē ierodas Igaunijas premjerministre

Dienas ziņas

Muitas Kinoloģijas dienestam top suņu apmācības bāze

Saeima sāk vērtēt nākamā gada valsts budžetu

Saeimā sāks vērtēt 2022. gada valsts budžeta projektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Saeimas deputātu vairākums piektdien, 15. oktobrī, atbalstīja 2022. gada valsts budžeta likumprojekta un ar to saistīto likumprojektu nodošanu Saeimas komisijām un atbildīgajai – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai.

Ar budžetu saistīto likumprojektu skatīšanu komisijās attālinātajā Saeimas sēdē klātesošie deputāti atbalstīja visai vienprātīgi, savukārt par likumprojekta "Par valsts budžetu 2022. gadam" nodošanu visām komisijām bija 53 deputāti, bet pret – 14 parlamentārieši.

"Ir likumprojekti par kaut kādu naudu, ir likumprojekti par svešu naudu, šis ir likumprojekts par mūsu naudu,"

sacīja Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs, aicinot deputātus atbalstīt budžeta projekta skatīšanu komisijās.

Tāpat skatīšanai komisijās nodeva likumprojektu par vidējā termiņa budžeta ietvaru turpmākajiem trim gadiem.

Zakatistovs norādīja, ka šis ir likumprojekts par ilgtspējīgu budžetu, kā arī uzsvēra, ka tas balstīts uz makroekonomiskajām prognozēm šim laika posmam, ko apstiprināja Latvijas Bankas, Finanšu un Ekonomikas ministriju eksperti.

Lemjot par likumprojektu nodošanu komisijām, teju par katru atsevišķi runāt bija pieteicies pie frakcijām nepiederošais deputāts Aldis Gobzems ("Likums un kārtība"), kuram šī bija pirmā Saeimas sēde pēc septiņu sēžu pārtraukuma. Viņš kritizēja valdības apstiprināto 2022. gada budžetu, pārmetot diskusiju trūkumu un nelietderīgu naudas izlietošanu, kā arī kritizējot valdību un tajā pārstāvētos politiskos spēkus.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nākamā gada budžeta projektu plāno sākt skatīt jau nākamnedēļ. Iecerēts, ka Saeima budžetu divos lasījumos varētu izskatīt un pieņemt līdz valsts svētkiem.

Šis būs jau otrais valsts budžets, par kura pieņemšanu Saeima lems attālināti.

KONTEKSTS:

Saskaņā ar valdības apstiprināto 2022. gada valsts budžeta projektu Veselības nozare papildus saņems 130,5 miljonus eiro, tai skaitā veselības aprūpes pakalpojumu onkoloģijas jomā uzlabošanai 49,8 miljonus eiro. Ārstniecības personu darba samaksas pieaugumam papildus paredzēti 40,6 miljoni eiro – 35 miljoni eiro medicīnas personālam, bet 5,6 miljoni eiro rezidentiem. 

Kopumā 2022.gada valsts budžetā paredzēti izdevumi 12,406 miljardu eiro, bet ieņēmumi 10,663 miljardu eiro apmērā. Budžeta deficīts plānots 4,8% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti