Saeima piekrīt «Expo» neiztērētos 1,34 miljonus atvēlēt dalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas dalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā atvēlēs 1,34 miljonus eiro no līdzekļiem, kas bija paredzēti Latvijas projekta dalībai „Expo Milano 2015”. Tā ceturtdien, 3.septembrī, apstiprināja Saeima.

Parlamentārieši piekrita no Ekonomikas ministrijas budžeta 1 343 920 eiro, kas bija paredzēti projektam “Expo Milano 2015”, pārdalīt Izglītības un zinātnes ministrijai, lai segtu maksu par Latvijas dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā Eiropas sadarbības valsts statusā 2016.gadā.

Par to nobalsoja 74 deputāti, bet pret - partija „No sirds Latvijai” deputāti un seši Latvijas Reģionu apvienības deputāti balsojumā atturējās.

Jau iepriekš šādu lēmumu bija pieņēmusi valdība.

Vēstīts, ka šā gada janvārī pēc ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (Zaļo un Zemnieku savienība) rosinājuma valdība nolēma pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē ”World Expo 2015”. Par nepieņemamiem atzīti arī piedāvājumi Latvijas ekspozīciju izveidot tipveida paviljonā, paviljona ēkas vietā veidot parku vai pilnvērtīgu līdzdalību aizstāt ar kultūras dienu rīkošanu.

Vēlāk kriminālprocesu par amatpersonu rīcību saistībā ar "Expo Milano 2015" sāka prokuratūra. Savukārt jūlija sākumā Ekonomikas ministrija noslēdzās discpilinārlietas izmeklēšana par gatavošanos Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015". Nolemts par divu amatpersonu atbrīvošanu no darba, vienas amatpersonas pazemināšanu amatā uz vienu gadu, kā arī aizrādījuma izteikšanu vienai amatpersonai.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti