Saeima noraida samazinātās PVN likmes sabiedriskajai ēdināšanai un daļai pārtikas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Saeimas vairākums ceturtdien, 15. oktobrī, noraidīja priekšlikumus noteikt samazināto 12% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi sabiedriskajai ēdināšanai, kā arī samazināto 5% PVN likmi pienam, maizei, gaļai, zivīm un olām.

Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis
00:00 / 00:45
Lejuplādēt
Šos priekšlikumus grozījumiem Pievienotās vērtības nodokļa likumā iesniedza pie varas esošās partijas "KPV LV" Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens, kura ierosinājumus atbalstīja opozīcijas partiju un pie frakcijām nepiederošie Saeimas deputāti.

 

Samazinātās PVN likmes sabiedriskajai ēdināšanai atbalstītāji norādīja, ka šāds solis palīdzētu arī Covid-19 krīzē cietušajai tūrisma nozarei.

Savukārt ar PVN samazināšanu skābpiena produktiem, pienam, maizei, gaļai, zivij un olām palīdzētu sociāli mazāk aizsargātajiem cilvēkiem, uzskata Ģirģens.

KONTEKSTS:

Valdība šā gada septembra beigās vienojās, ka arī nākamajos trīs gados, proti, līdz 2023. gadam, Latvijā raksturīgajiem augļiem, ogām un dārzeņiem saglabās samazināto PVN likmi 5% apmērā. Pirms trīs gadiem PVN likmi samazināja, lai veicinātu vietējo ražotāju konkurētspēju un mazinātu ēnu ekonomiku, un secināts, ka šāds solis esot nesis rezultātus.

Lai panāktu fiskālo neitralitāti PVN likmes samazināšanai vietējiem augļiem, dārzeņiem un ogām, Zemkopības ministrija (ZM) vienojusies ar Finanšu ministriju, ka finansējums trīs miljonu eiro apmērā tiks rasts no ZM līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti