Saeimā noraida opozīcijas priekšlikumu samazināt akcīzi degvielai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Saeimas vairākums ceturtdien, 10. martā, noraidīja vairākus opozīcijas priekšlikumus par akcīzes nodokļa samazināšanu degvielai. Piedāvāts samazināt nodokli par 0,15 eiro par vienu litru pie nosacījuma, ja naftas cenas biržā pārsniedz 100 ASV dolāru par barelu. Pēc priekšlikuma autoru domām, grozījumi ierobežotu degvielas cenu kāpumu  un  mazumtirdzniecības cena varētu samazināties par 0,18 eiro par vienu litru.

Uzrunājot deputātus, viens no priekšlikuma autoriem norādīja, ka ne visiem Latvijas iedzīvotājiem ir pieejamas kompensācijas par transporta izmantošanu, bet degvielas cenu pieaugums "sit pa makiem" ne tikai iedzīvotājiem, bet arī uzņēmumiem un tādējādi palielinās inflāciju visām precēm un pakalpojumiem.

"Ar katru dienu, kad ir šādas cenas, viss tas iet iekšā inflācijā, preču un pakalpojumu cenu pieaugumā. Un pat neskatoties uz cilvēku lielo patriotismu un gatavību iznest šīs neērtības, redzot to, kas notiek Ukrainā, kolēģi, vairums iedzīvotāju...

Es domāju, ka vairumam būs grūti pieņemt visu to cenu gan degvielas cenas, gan gāzes, gan kopējo dzīves dārdzību," teica Saeimas ārpusfrakciju deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Pret iniciatīvu balsoja koalīcijas partijas norādot, ka sagatavotais priekšlikums ir populistisks.

"Man jums, dārgie kolēģi, ir jāpasaka sliktas ziņas. (..). Šobrīd ukraiņi karo arī par mums. Brīvība maksā naudu. Pats es ielēju arī degvielu vakar pa dārgo, cenas augs. Un īstermiņā mums ar šo ir jārēķinās, līdz cenas nostabilizēsies un tirgus sakārtosies, loģistikas ķēdes sakārtosies, piegāde sakārtosies.

"Ir jāpalīdz tiem, kuriem ir visgrūtāk, pie tā strādā jau valdība," norādīja koalīcijā esošās partijas "Konservatīvie" deputāts Krišjānis Feldmans.

Degvielas cena Latvijas benzīntankos tuvojas diviem eiro par litru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti