Saeima neaizliedz valdībai mainīt nodokļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Saeima ceturtdien, 23. maijā, noraidīja opozīcijā esošās "Saskaņas" iesniegto lēmumprojektu, kas aizliegtu valdībai nākamgad rosināt jebkādas nodokļu izmaiņas.

"Saskaņas" deputāts Vjačeslavs Dombrovskis
00:00 / 00:16
Lejuplādēt
Opozicionāru sagatavotajā dokumentā bija iekļauts punkts, kas noteica, ka izmaiņas nodokļos valdība varētu rosināt tikai pēc tam, kad būs noslēgusies 2017. gadā aizsāktā nodokļu reforma un būs izvērtēti tās rezultāti.

 

"Saskaņas" deputāti šo piedāvājumu pamatoja ar publiski izskanējušām ziņām, ka nākamā gada valsts budžetā paredzētie izdevumi jau tagad pārsniedz prognozējamos ieņēmumus. Tas radot pamatu bažām, ka jau nākamgad gaidāma nodokļu celšana, Saeimas debatēs izteicās "Saskaņas" deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

"Uzņēmēji uztraucas, ka Latvijas Republikas valdība varētu pārkāpt vienošanos un ieviest jaunus nodokļus jau nākajamā gadā.

Ir bažas, ka valdība varētu ierosināt pilnībā likvidēt labvēlīgo nodokļu režīmu mazajiem uzņēmumiem. Mums ir nepieciešams sūtīt sabiedrībai spēcīgu vēstījumu, ka nākamajā gadā nodokļu likmes netiks celtas, jauni nodokļi netiks ieviesti, nodokļu atlaides netiks atceltas, labvēlīgie nodokļu režīmi netiks likvidēti," teica opozīcijas deputāts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti