Panorāma

Mazās pensijas varētu indeksēt jau šogad

Panorāma

Degvielas cenās neko aizdomīgu neatrod

Saeima atliek gāzes tirgus liberalizāciju

Saeima atliek lemšanu par gāzes tirgus liberalizāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Saeima no ceturtdienas sēdes darba kārtības izslēdza Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas virzītos grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz atlikt daļas gāzes tirgus liberalizācijas prasību ieviešanu.

Likumprojekts tika izslēgts no šodienas darba kārtības pēc deputātu Dzintara Zaķa (V), Jāņa Upenieka, Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK), Vjačeslava Dombrovska (RP) un Arvila Ašeradena (V) ierosinājuma. Vienlaikus deputāti lūdza šo likumprojektu iekļaut 6.jūnija Saeimas sēdes darba kārtībā.

Iepriekš, izslēdzot šo jautājumu no parlamenta sēdes darba kārtības, deputāti aicināja to iekļaut šodienas plenārsēdē.

Kā ziņots, Saeimas Tautsaimniecības komisijas deputātu vairākums 27.februārī vienojās virzīt grozījumus Enerģētikas likumā, daļēji atliekot gāzes tirgus liberalizāciju līdz brīdim, kamēr netiks panākti efektīvi starpsavienojumi ar trešajām valstīm, izņemot Igauniju, Lietuvu un Somiju.

Tomēr vēlāk koalīcija nolēma, ka šis jautājums vispirms ir jāizvērtē valdībā.

Valdība 19.marta sēdē vēl neizšķīrās par kādu no gāzes tirgus liberalizācijas modeļiem, ko paredz Eiropas Savienības (ES) direktīvas, un Ekonomikas ministrijai (EM) tika uzdots turpināt padziļināti analizēt to priekšrocības un trūkumus.

EM būs jāatgriežas valdībā ar detalizētāku ziņojumu par modeļu izvērtējuma rezultātiem un par to, kurš modelis varētu būt Latvijai potenciāli nākotnē vispiemērotākais. Pēc ekonomikas ministra teiktā, izpēte varētu prasīt pāris mēnešu.

Ministrijai arī sadarbībā ar starpinstitūciju darba grupu uzdots gatavoties sarunām ar AS "Latvijas Gāze" akcionāriem par virzību uz tirgus atvēršanu.

Savukārt, runājot par Saeimā izskatāmajiem likuma grozījumiem, kas paredz atlikt daļu liberalizācijas prasību ieviešanu, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts norādīja, ka daļa prasību Latvijai būs jāievieš, jo tā uzņēmusies atsevišķas saistības.

Jau ziņots, ka Saeimas komisijas deputāti vienojas par 27.februāra Tautsaimniecības komisijas slēgtās sēdes stenogrammas publiskošanu, kas neietver komersanta noslēpumu. Vienlaikus deputāti vienojās nākamnedēļ uz sēdi aicināt EM pārstāvjus, lai uzzinātu par ministrijas plāniem saistībā ar gāzes un elektroenerģijas tirgus liberalizāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti