Saeima atbalsta nepamatoti sadārdzinātu iepirkumu ierobežošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saeima ceturtdien, 7.jūnijā, otrajā lasījumā atbalstīja Latvijas Reģionu apvienības virzītos grozījumus Publisko iepirkumu likumā, ar kuriem paredzēts izvairīties no nepamatotas iepirkumu sadārdzināšanās.

Deputāti arī atbalstīja Finanšu ministrijas priekšlikumu, kas paredz pārtraukt iepirkumu, ja tajā pieteicies tikai viens pretendents, kurš piedāvājis cenu, kas ir par 50% augstāka nekā sākotnēji paredzētā cena.

Latvijas Reģionu apvienības deputāts Edvards Smiltēns gan norāda, ka iepirkums sadārdzinājuma dēļ būtu jāpārtrauc arī gadījumā, ja tajā būs pieteikušies vairāki pretendenti. Tādēļ deputāts uzskata, ka grozījumi pirms galīgā lasījumā vēl ir jāpilnveido.

"Man šķiet, ka šie grozījumi no Finanšu ministrijas puses nedaudz mazina mūsu priekšlikuma sākotnējo spēku. Tur tomēr ir daudzas atkāpes, bet uz trešo lasījumu Latvijas Reģionu apvienība iesniegs savus priekšlikumus, lai uzlabotu to. Bet virziens ir pilnīgi pareizs.

Mēs esam beidzot salauzuši ledu un izkustinājuši šo situāciju no sastinguma punkta, kad visiem bija pilnīgi vienalga, kā tiek rīkoti šādi iepirkumi un izšķērdēta nauda," teica Smiltēns.

KONTEKSTS:

Likuma iesniedzēji uzskata, ka patlaban izsludinātā publiskā iepirkumā pretendenti var iesniegt piedāvājumus, kuri nereti ir nepamatoti dārgi, un pasūtītājs par uzvarētāju iepirkumā var atzīt to pretendentu, kura piedāvājums ir bijis vairākkārt dārgāks, nekā sākotnējā iepirkuma līgumā noteiktā līgumcena.

Deputāti cer, ka izmaiņas veicinās iepirkumu procedūras caurskatāmību un mazinās ļaunprātību un korupcijas risku, kā arī novērsīs līdzekļu izšķērdēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti