Sadarbosies aviobūves uzņēmumi «Airbus» un «Bombardier»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eiropas aviobūves uzņēmums "Airbus" sadarbosies ar Kanādas kompāniju "Bombardier" "CSeries" lidmašīnu būves programmā. Tas palīdzēs būtiski samazināt šo lidaparātu ražošanas izmaksas.

"Airbus" pārstāvji ziņo, ka iegūs lielāko daļu minētās programmas akciju. Sarunas par šādu iespēju notika ilgu laiku, tomēr konkrēts lēmums tika pieņemts pēc Amerikas Savienoto Valstu institūciju noteiktajām importa nodevām no Kanādas ievestajām lidmašīnām.

Oficiālā Vašingtona un lielākais ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" uzskatīja, ka Kanādas kompānija saņēma valsts subsīdijas un pārdeva lidmašīnas kompānijai "Delta Airlines" par cenu, kas zemāka par pašizmaksu.

"Bombardier" un "Airbus" pārstāvji uzskata, ka vienošanās palīdzes ievērojami samazināt "CSeries" lidaparātu ražošanas izmaksas un palīdzēs tām konkurēt starptautiskajā tirgū.

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" flotē ir septiņi "Bombardier" CS300 lidaparāti. Līgumu par to iegādi "airBaltic" un Kanādas ražotājs parakstīja 2012.gadā, un tas paredzēja, ka pirmie lidaparāti "airBaltic" rīcībā nonāks 2015.gada pēdējā ceturksnī. Taču termiņš pagarināts un šie lidaparāti sagaidīti šā gada rudenī.

Vispirms "airBaltic" pasūtīja desmit lidmašīnas, ko papildināja vēl ar trijām. Šā gada aprīlī aviokompānija parakstījusi līgumu par vēl septiņu “Bombardier CS300” lidmašīnu iegādi. Tādējādi “airBaltic” kopumā pasūtīja 20 šādus lidaparātus. Saskaņā ar iepriekš izskanējušo informāciju, viena tāda lidmašīna Latvijas uzņēmumam izmaksās aptuveni 73 miljonus ASV dolāru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti